Середньомісячні обсяги виробництва ТОВ-підприємство «АВІС» за 10 місяців цього року склали біля 15,2 млн. грн. в порівняних цінах 2008 року. З початку року на підприємстві зберігається позитивна динаміка росту промислового виробництва, за підсумками 10 місяців приріст виробництва у порівнянні з відповідним періодом минулого року склав 67%. Кількість працюючих - 676 осіб. Середньомісячна заробітна плата – 1 694грн. Підприємство "АВІС" - виробник високоякісних легких масел, майонезів, олії та безалкогольних напоїв. Вся продукція компанії "АВІС" виготовляється на новому сучасному обладнанні, що відповідає українським та світовим стандартам харчової промисловості. Компанія є однією з небагатьох на українському ринку, яка поєднує в своїй діяльності маркетингові дослідження, розробку нових видів продукції, повний виробничий цикл, продаж готової продукції, а також просування та рекламу своїх торгових марок. За 15 років існування створено три високорентабельних підприємства - масложировий завод, завод безалкогольних напоїв та завод полімерної упаковки. Побудована також система власної дистрибуції по території України.

Середньомісячні обсяги виробництва на СП ТОВ «СПЕРКО Україна» за 10 місяців склали біля 7,4 млн. грн. в порівняних цінах 2008 року. За підсумками 10 місяців 2008 року приріст виробництва у порівнянні з відповідним періодом минулого року склав біля 5%. Кількість працюючих - 271 осіб. «На сьогоднішній день політика підприємства полягає у збільшенні об’ємів виробництва та підвищенні якості продукції, - зауважує заступник директора Олексій Козак, - незабаром відбудеться реконструкція підприємства, але збільшувати кількість персоналу ми не будемо, натомість - вимагатимемо підвищення віддачі від кожного працівника». Підприємство повністю забезпечую своїми препаратами потреби України та виробляє продукцію на експорт. Середньомісячна заробітна плата – 2 642 грн. Інвестор підприємства - фірма "Украфарма" (Іспанія), серед засновників якої - фармацевтична група "Алкала Фарма". Саме за допомогою іспанських спеціалістів на підприємстві було запроваджено систему гарантії якості, яка застосовується у всьому світі на фармацевтичних заводах, що мають сертифікат GMP Європи. Пріоритет підприємства - забезпечення якості продукції, що виробляється. Серед працівників підприємства є інваліди, які отримали гідну роботу в комфортних умовах. «Наше підприємство було створено з метою випуску якісного препаратів за доступною ціною, - розповідає начальник торгового відділу Анатолій Карпенко, - дешевою ця ціна бути не може, тому що для виробництва якісного препарату необхідна якісна субстанція». Для виробництва продукції використовується в основному європейська сировина.

Вінницька кондитерська фабрика спеціалізується на випуску глазурованих вафель, вафельних тортів, пористих шоколадних плиток, цукерок у коробках. У 1997 році на фабриці встановлено лінію з виробництва плиткового шоколаду. Середньомісячні обсяги виробництва за 10 місяців 2008 року склали біля 76 млн. грн. Кількість працюючих - 2335 осіб. Середньомісячна заробітна плата – 3788 грн. На підприємстві розроблена та впроваджена система якості. 2005 року Вінницьку кондитерську фабрику сертифіковано відповідно до системи якості ISO 2001:2000. А у березні 2007 року фабрика отримала сертифікат відповідності вимогам міжнародного стандарту ISO 22000:2005. На сьогоднішній день, Вінницька кондитерська фабрика входить до п\'ятірки найбільших кондитерських підприємств України. Асортимент фабрики налічує більше 100 найменувань кондитерських виробів, загальним обсягом близько 50 тис. тонн на рік. Підприємство є одним з бюджетоутворюючих підприємств міста, тільки за 9 місяців поточного року до бюджету з податків цього підприємства надійшло 27 млн. грн. Щорічно обсяги виробництва зростають, незабаром, за словами директора підприємства Олександра Білика, підприємство може увійти у десятку найпотужніших підприємств світу у кондитерській галузі. Щоденно вінницька кондитера виготовляє близько 300 – 350 тонн продукції. «Наше фабрика до кризи готувалася, тому я думаю, що ми пройдемо це випробування достойно, - розповідає Олександр Білик, - поки що планів щодо скорочення персоналу та зменшення зарплати немає. Ми прагнемо щоб наша продукція була якісною та доступною, щоб хоча б якось підсолодити гірку пілюлю фінансової кризи». Наразі проводиться проектування першої черги будівництва нових виробничих площ на вулиці Липовецькій.

«На підприємствах, які ми сьогодні відвідали, ситуація на фоні кризи залишається стабільною, це пов’язано з тим, що їх спеціалізація – продукти харчування, - коментує ситуацію міський голова Володимир Гройсман, - Ми робимо все для того, щоб мінімізувати будь-які втрати від економічної кризи, яка відбувається сьогодні в Україні, та зробимо усе, щоб динаміка, яка спрогнозована на 2008 рік, була збережена як по кількості робочих місць, так і по середній заробітній платі. На цих підприємствах створюються нормальні умови праці, я вважаю, що це один з тих критеріїв, який повинен бути присутній на кожному підприємстві міста».


Переглядів: 5135
Поширень: 0