«Діти України за безпеку дорожнього руху» - під таким гаслом пройшов конкурс дитячого малюнка на асфальті. Близько сотні дітей віком від 2-х до 15-ти років прийняли участь у конкурсі, який проходив на площі Вінницького Центрального парку культури та відпочинку ім. М.Горького, поблизу пам’ятника загиблим співробітникам міліції. Навіть спекотне сонце не зуміло завадити малечі позмагатися у майстерності виконання малюнку на знання Правил дорожнього руху. Ще діти ознайомилися зі спеціальною технікою Державтоінспекції, приміряли форменні фуражки і сфотографувалися із вартовими доріг на згадку.

- До заходу ми ретельно підготувалися, - розповів начальник служби профілактичної роботи УДАІ УМВС підполковник міліції Володимир Мотичко. – Надрукували дитячу тематичну літературу: календарики, вимпели, книги, закупили кулькові ручки, стікери. Спеціальна техніка ДАІ швидко привернула увагу відпочиваючих у парку. Тож за кольоровою крейдою для участі в конкурсі звернулося багато дітей. У переважній більшості діти малювали про дорожній рух, про те, що тільки на зелений сигнал світлофора можна переходити дорогу, навіть у казкових країнах. Уява малечі настільки велика, що можна було побачити і далеке майбутнє, але й тоді, на думку дітей, потрібно буде дотримуватися Правил руху, бо вони – гаранти збереження здоров’я і життя. Жодний учасник конкурсу не був позбавлений уваги і отримав подарунок на згадку. Десять кращих авторів були відзначені цінними подарунками і почесними грамотами від Державтоінспекції, решта ж учасників отримали книги, – підкреслив Володимир Володимирович.

Найкращою роботою членами журі конкурсу визнано малюнок семирічної Олександри Зіненко. Дівчинка, окрім цінних подарунків, отримала пластиковий абонемент, який дає право у вільний час годину кататися на конях.

Дійсно, найбільшим задоволенням для дітей було покататися не тільки на залізних конях ДАІ, а й на самих справжніх. У цьому дітям люб’язно надала можливість Державтоінспекція та кінний клуб «Поні», який успішно не один рік проводить реабілітацію дітей-інвалідів.

- Кожен учасник конкурсу мав можливість покататися верхи на справжніх конях і на службових мотоциклах ДАІ, - розвовів Володимир Мотичко. - Емоцій і вражень було чимало. Керівництво Державтоінспекції Вінниччини також вірить у те, що зустріч відбулася незабутньою і під час літнього відпочинку діти не потраплять ні до автопригод, ні в інші прикрі випадки, пов’язані з дорогою. На згадку про цей день діти дружньо згодилися покласти квіти до пам’ятника загиблим співробітникам міліції.

З іграшками, спортивним інвентарем та солодощами керівництво УДАІ УМВС за участі громадськості та засобів масової інформації відвідали у цей день і підшефні дитячі установи для дітей сиріт: Брацлавську Немирівського району, Іванівську Калинівського району, Соколівську Крижопільського тайону та Вінницький дитячий будинок «Гніздечко».

- Саме у ці дні хочеться зігріти позбавлених батьківського тепла дітей, зробити усе, щоб вони не відчували сирітства, байдужості. Адже чужих дітей не буває! – переконаний начальник Управління ДАІ Павло Солоненко. - Тим більше, у Міжнародний День захисту дітей. В усіх згаданих закладах організовані конкурси малюнків на тему: «Діти України за безпечний дорожній рух» та підготовлені виступи дитячої художньої самодіяльності.

Незабутні зустрічі. Їх метою було якомога більше дати дітям, прищепити їм правила безпеки у величезному мереживі доріг і вулиць, повагу до Правил дорожнього руху. Але таке відчуття, що більше взяли від дітей дорослі, їх любові, тепла, гостинності і щирості. Від усього серця так і хочеться вигукнути: яке велике щастя в вас, діти!


Переглядів: 7130
Поширень: 0