Два вінницьких трамваї з таким логотипом незабаром вирушать до Львова. У Вінниці сподіваються, що дарунок оцінять не лише львів’яни, а й іноземці, які приїдуть на Євро-2012.

Вінниця подарувала Львову два трамваї

Рішення про передачу трамваїв вчора прийняв виконком Вінницької міської ради.

- Враховуючи клопотання міської ради Львова, потребу цього міста в електротранспорті та проведення Євро-2012, ми вирішили зробити цей подарунок, - каже міський голова Вінниці Володимир Гройсман.

– На мою думку, ми повинні бути вдячними нашим швейцарським партнерам, які зробили нам велику послугу, подарувавши трамваї. Тому в свою чергу ми теж вирішили зробити те, що було в наших силах, і зробити такий подарунок Львову: від вінничан - львів’янам.

Трамвайним вагонам, які будуть відправлені до Львова, на комунальному підприємстві "Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління" був проведений повний капітально-відновлювальний ремонт. Даний ремонт включав в себе комплекс робіт по відновленню геометрії кузова, капітальний ремонт візків, перевірка та заміна (при необхідності) електрообладнання, зовнішнє фарбування, нове оздоблення салону та кабіни водія, встановлення автоінформатора тощо. Наразі вагони повністю готові до експлуатації.

Вартість робіт по відновленню кожного трамвайного вагона склала близько 250 тис. гривень.

Начальник КП "ВТТУ" Володимир Іванович Бугайчук:
- Ми сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з нашими львівськими колегами. Даруючи ці два вагони, будемо надіятися, що львів\'яни оцінять їх по достоїнству як з технічної, так і з економічної сторони - бо це практично, можна так сказати, нові вагони, які можуть слугувати ще багато років. Якщо наші трамваї прийдуться до душі львів\'янам, ми можемо запропонувати керівництву міста придбати ще такі трамвайні вагони. В нас, завдяки поповненню трамвайного парку швейцарськими вагонами, є в резерві близько 40 одиниць трамваїв. Частину ми будемо готувати для власних потреб, з огляду на перспективу розширення трамвайної мережі, а частину ми можемо запропонувати придбати іншим містам, зокрема Львову.

До відправлення були підготовлені вагони КТ-4su №№ 209 та 213. Вагони були виготовлені 1988 році - це трамваї з останніх партій, які придбані нашим містом в Чехословаччині.

Перевезення вагонів буде здійснюватися автомобільним транспортом за рахунок львів\'ян. Перший вагон буде відправлено 11 червня, а другий - 13 червня. Завантаження буде проводитися на резервній колії по вулиці Революційній.

Деякі корпусні частини вже відправлені до Львова.



Переглядів: 12240
Поширень: 0