П\'ятикласник вінницької фізико-математичної гімназії №17 Олександр Боднар їде на математичну олімпіаду до ФранціїВінницький школяр увійшов у число десяти кращих, які у серпні представлятимуть Україну на міжнародній математичній олімпіаді у Франції. Це право Олександр Боднар виборов завдяки гарним результататам у кількох етапах всеукраїнських шкільних олімпіад, остання з яких відбулась у травні.

- Думаю, у Парижі завдання будуть не легші, ніж тут - такі ж складні та заплутані, - говорить п\'ятикласник. - Я постійно вирішую задачі, готуюсь по дві-три години на день.

Поїздка гімназиста за кордон - справа престижна, але фінансово держава її ніяк не підтримує. Тож родині Боднарів доводиться самим шукати кошти.

- Несподіваним подарунком для нас стали 1000 євро, які ми отримали на поїздку Сашка від Олександра Домбровського. - говорить бабуся вінницького вундеркінда.

Цікаво, що юний математик не обмежує свої вподобання точними науками - він також займається айкідо, бісероплетнінням, програмує на Паскалі, малює, робить ляль-мотанки.

- Мене це не втомлює. Творчості віддаю вихідні, а от будні - то для математики. - признається Олександр Боднар.

У майбутньому талановитий школяр хоче стати програмістом. Адже це фактично родинна традиція - цю професію обрали його батько, мати, бабуся, дядько.

На питання, де працюватиме вивчившись улюбленої професії, вагається не довго.

- Мабуть, все ж таки десь за кордоном. Там і зарплати більші, і умови кращі. - говорить Олександр Боднар.


Переглядів: 3837
Поширень: 0