4 червня в Спасо-Преображенському соборі м. Києва, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, проходив II Всеукраїнський фестиваль-конкурс парафіяльних хорових колективів «Пентікостія». У конкурсі взяв участь хор Хрестовоздвиженського храму м. Вінниці під управлінням Христини Бедзір.

Хор Хрестовоздвиженського храму виконав два церковних піснеспіви

Вінничани виконали два церковних піснеспіви: «Благослови, душе моя, Господа» грецького розспіву в обробці композитора Самаріна і «Нині відпущаеши» Г. Давидовського. В обов\'язкову конкурсну програму входило виконання народної пісні, тому третє твором була українська народна пісня «Косив косар сіно» в обробці Іштвана Мартона.

Виступ вінничан справив враження, як на рядових слухачів, так і на журі конкурсу, яке очолював кандидат мистецтвознавства, кандидат богослов\'я, Заслужений діяч мистецтв України, професор протодиякон Димитрій Болгарський. В результаті хор Хрестовоздвиженського храму отримав I місце в номінації «Камерні хори».

Хор Хрестовоздвиженського храму м. Вінниці став переможцем Всеукраїнського конкурсу

Це вже друга перемога в активі хору під керуванням Христини Бедзір. Нагадаємо, що в січні 2012 р. хор Хрестовоздвиженського храму зайняв 1-е місце у вінницькому єпархіальному конкурсі різдвяних колядок. Судячи, по активності молодого колективу і його творчому потенціалу, перемоги у Вінниці та Києві - це тільки початок. Попереду ще багато виступів, конкурсів та фестивалів, в яких цей прекрасний хор буде гідно представляти церковні співочі традиції нашого міста і нашої єпархії.


Переглядів: 5978
Поширень: 0