Фестиваль дружин юних пожежників

Під час фестивалю школярі з усіх регіонів Вінниччини продемонстрували свої таланти, спритність, кмітливість і знання правил безпеки життєдіяльності. Співорганізаторами фестивалю виступили управління Держтехногенбезпеки, управління освіти і науки, а також управління сім’ї та молоді та управління культури і туризму обласної державної адміністрації.

учасники фестивалю дружин юних пожежників

Цьогоріч школярі отримали унікальну можливість відчути себе у ролі курсантів Вінницького вищого професійного училища цивільного захисту, оскільки фестиваль вперше в Україні проходив на базі навчального закладу МНС України.

У своїй промові під час урочистого відкриття Фестивалю начальник Територіального управління МНС полковник служби цивільного захисту Руслан Шевчук запросив учасників фестивалю на службу в МНС: «Поки що ви юні помічники рятувальників. Проте час летить швидко, і незабаром кожен із вас зустріне своє повноліття. Тоді ласкаво просимо до великої родини оперативно-рятувальної служби. Сьогодні ж зичу вам задоволення від виступів, а також високих показників у конкурсах!» – побажав учасникам фестивалю Руслан Шевчук.

Після перегляду виставки пожежної техніки та аварійно-рятувального обладнання 12 команд-переможців кущових етапів (Вінниця, Вінницький, Козятинський, Чечельницький, Тростянецький, Томашпільський, Липовецький, Могилів-Подільський, Гайсинський, Іллінецький, Оратівський та Жмеринський райони) представили свої творчі номери. Надзвичайно цікавим та яскравим був перший вид конкурсної програми – «Візитка». Учасники не лише співали, танцювали та захопливо розповідали присутнім про себе, але й використали сучасні мультимедійні комплекси та декорації. А команда Козятинського району «Пожежні правила» просто підкорила глядачів та суддів своїми піснями та гумором.

Свої таланти демонструють юні пожежники

Важко було журі судити конкурси «Знавці пожежно-рятувальної справи» та «Домашнє завдання», бо підготовленість та бажання перемоги спостерігався у виступах усіх команд. Тему «За країну вболіваймо – про безпеку Євро дбаймо» найкраще розкрила команда Гайсинського району «Сигнал». Подільські Славко і Славик протягом 10 хвилин запалювали публіку своєю енергією. Байдужим не залишився ніхто.

У спортивних випробуваннямх юним пожежникам допомагав Олександр Макаров

Одна за одною команди дружин юних пожежників пройшли спортивні випробування. Допомагав їм у цьому Олександр Макаров, викладач фізико-математичної гімназії №17 міста Вінниці, керівник Вінницького відділення руху «Школа безпеки». А ввечері учасники фестивалю довго ділилися враженнями від фестивалю біля «Вогнища дружби».

Програма обласного етапу передбачала не тільки конкурсні завдання, а й культурно-масові заходи. Діти відвідали музей Вінницького вищого професійного училища цивільного захисту та виставку пожежно-рятувальної служби ТУ МНС області. Про життя та діяльність Миколи Пирогова дюпівці дізналися, побувавши у музеї-садибі ім.Пирогова.

Незабутні враження діти отримали від перегляду феєричної шоу-програми найбільшого в Європі плавучого світломузичного фонтану «РОШЕН».

13 червня на сцені концертної зали міського палацу мистецтв «Зоря» усі учасники та керівники команд отримали дипломи та подарунки. А переможець обласного етапу, яким стала команда ДЮП «Сигнал», окрім путівки на Всеукраїнський фестиваль дружин юних пожежників, отримала у подарунок ще й шість електронних підручників.

Очільник журі − заступник голови Вінницької обласної організації Спілки офіцерів України Володимир Новак нагородив грамотами три найкращі команди від імені керівництва організації.

Начальник Вінницького вищого професійного училища цивільного захисту полковник служби цивільного захисту Микола Говорущак зі свого боку нагородив учасників найкреативнішої команди ДЮП «Пожежні правила» міста Козятина та наймолодшої команди – «Fire» Липовецького району, а також запросив усіх учасників фестивалю у недалекому майбутньому стати слухачами та курсантами навчального закладу.



Переглядів: 8386
Поширень: 0