Відкриття парашутно-десантного табору

БРДМ під церквою, стрибки з АН-2, газон для плацу — усе задля сильних духом дітей

У Погребищенському районі створено перший в Україні літній табір Першої православної парашутно-десантної школи імені цесаревича Олексія. Організатор і керівник табору - настоятель православного храму Успіння Божої матері Віктор Хоменко, не тільки сам стрибає з парашутом (10 червня на офіційному відкритті з молоддю і досвідченими парашутистами стрибнув.— Авт.), а й навчає цьому дітей.

Відкриття парашутно-десантного табору

Поблизу хутора Філютки, де розміщується табір, спеціально для цього облаштувати територію: засіяли газоном центральну частину, побудували душові, кухню, відібрали військову техніку: БРДМ-2, БТР-60, ГАЗ-66, АН-2... Літак на відкритті табору тричі піднімався у небо — стрибали парашутисти.

Житиме молодь у наметах і щодня вивчатиме, у першу чергу, духовні істини, закон Божий і військові науки. Окрім стрибків з парашутів, планують теоретично і практично вивчати рукопашний бій, зброю... Хоча вік дітей у таборі необмежений, проте головною умовою при відборі, за словами отця Віктора, було те, щоб діти були самостійними і мали бажання навчатись. Наймолодшому “бійцю”, серед яких є і дівчата, - 10 років.

для дівчаток в парашутно-десантному таборі виключень не має

- Для дівчат ніяких пільг не буде, адже немає значення, хто захищає Вітчизну дівчина чи хлопець, - розповідає Віктор Хоменко. - Набираючи на першу зміну, з кожною молодою людиною і батьками я провів співбесіду, отримав письмову згоду на табірну зміну. Зараз 10 бажаючих на одне місце у таборі . А загорівся ідеєю, тоді, коли побував у 2008 році у Ізраїлі і побачив молодь, яка служить. Одразу пригадав 80-ті роки. Мені стало прикро, що там молодь вважає за честь служити у армії. А наша молодь просто гине. Там юнаки служать три роки, дівчата — два, і гордяться цим. Упевнений, що після першого стрибка діти змінюються на краще.

Парашутно-десантний табір

Як часто стрибатимуть з парашутами діти у таборі — залежить від фінансування. Усе це, починаючи від техніки і до харчування дітей, до речі, перебування у таборі для дітей безоплатне, - за кошти мецената депутата Донецької обласної ради Олега Набієва. “Хоч кожен день зможемо стрибати, - посміхається пан Віктор. - Але будемо намагатись, щоб літак два дні на тиждень злітав. Так, щоб кожна дитина стрибнула з парашутом по 3-5 разів.

Східний меценат переконаний, що такі діти виростуть справжніми православними порядними, чесними людьми.

- Я переконаний, що ми почуємо їх імена не тільки у області, а й за межами нашої країни, - говорить Олег Шакрович. - Мені часто ставлять запитання: “Чому обрано Вінницьку область?” Для Бога немає відстаней, немає значення, де ти допомагаєш: у Вінниці, Африці, Європі. Якщо цим дітям буде щось потрібно - ми усе зробимо.



Переглядів: 13282
Поширень: 0