Освітянський скандал на Вінниччині, коли випускникам 11-х класів Липовецької школи видали 51недійсний атестат, чиновники пояснили технічною помилкою. У червер обіцяли видати "нормальні" атестати.

Про це кореспонденту УКРІНФОРМу повідомив начальник управління освіти на науки Вінницької облдержадміністрації Ігор Івасюк.

"Держпідприємство "ДЦПІТ", яке займається друком документів, визнало, що при друці атестатів для Липовецької школи відбувся технічний збій. Вінниччина непоодинока - були помилки й в інших областях. Свідоцтва про закінчення 9-класів випускники отримали без помилок. А ось 11-класники "постраждали" - 51 свідоцтво вийшли з друку без підписа директора школи. Водночас, "медалісти" отримали "нормальні" 7 атестатів із відзнакою", - відзначив І. Івасюк.

Він додав, що проблема випускників вирішується в оперативному порядку. ДП "ДЦПІТ" вже надрукувало нові атестати. За ними вже виїхав чиновник із управління освіти. "І вже завтра атестати будуть у випускників", - наголосив І. Івасюк.

Очільник вінницьких освітян підкреслив, що передрук атестатів для випускників підприємство, що допустило помилку, робить безкоштовно.

Як йшлося у випуску новин "ТСН" у вівторок, журналістам повідомили, що випускникам Липовецької школи на Вінниччині видали атестати без підпису директора школи. Відтак, документи не дійсні і виникають проблеми із поданням документів до вищих навчальних закладів, де такі атестати приймати відмовляються. Коли помилку виявили чиновники від освіти, недійсні документи - забрали. А атестати без директорського підпису відправили до Міністерства освіти України.



Переглядів: 3777
Поширень: 0