Про це заявив в.о.міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов.

За його словами, пропонується створити мережу регіональних лабораторій, закріпивши за кожною ще й територію трьох-п\'яти сусідніх областей. Як варіант це можуть бути лабораторії у Вінниці, Львові, Києві, Харкові, Сімферополі, Донецьку.

- Наявне на сьогодні лабораторне обладнання не здатне забезпечити виміри та контроль усіх необхідних показників, - каже Олександр Аліпов. - Більш того, за деякими показниками введення норм Державних санітарних норм і правил перенесено Санепідслужбою на більш пізній термін - на 2015 рік. Саме тому цього року програма "Питна вода України" передбачає фінансування за розділом "оснащення лабораторій контролю якості питної води і стічних вод сучасним контрольно-аналітичним обладнанням". В рамках цього розділу програми розраховуємо поступово, "кущовим методом", забезпечити лабораторії необхідним обладнанням.

Олександр Аліпов також повідомив, що головною причиною, яка стримує виконання завдань щодо підвищення якості води, є те, що рівень фінансування програми "Питна вода України" склав всього 20% від суми, передбаченої законом.



Переглядів: 7971
Поширень: 0