У храмах Вінничччини 28 липня пройдуть урочисті богослужіння. Оскільки цей день відповідно до указу Президента України, який підписано у 2008 році, щорічно відзначається на державному рівні, як День Хрещення Київської Русі. Основні заходи пройдуть в Києві 27-28 липня, але напередодні та протягом всього липня урочистості відбудуться на місцевому рівні.

За словами керуючого Вінницькою єпархією Автокефальної Православної Церкви (КП) митрополита Романа, цього року традиційно у храмах єпархії пройдуть богослужіння і молитви за Україну, народ, єдність.

Як інформував секретар Вінницької єпархії Української Православної Церкви (МП) протодиякон Владислав Демченко, духовенство Вінницької області разом із митрополитом Симеоном візьме участь в урочистому богослужінні у Києві.

- У всіх храмах Вінниччини будуть відслужені святкові відправи, - розповів він. - Культурні заходи відбудуться 27 липня о 15 годині біля храму Святителя Луки Кримського (на Хмельницькому шосе, поворот на онкодиспансер) і 26 липня о 18 годині біля храму Стрітення Господнього (в районі Електромережі). Там на імпровізованому майданчику виступатиме співак і композитор Валерій Малишев.

Окрім того найближчим часом митрополит Симеон освятить три храми: церкви в селах Калитинка Шаргородського району, 28 липня — у селі Бригидівка Барського району і 6 серпня Жданівка Хмільницького району.



Переглядів: 4741
Поширень: 0