17 серпня у Вінницькій облдержадміністрації відбулась прес-конференція за участю першого заступника голови обласної Ради Ігоря Кревського за підсумками обласного етапу Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» допомоги дітям, хворим на діабет.

Сім років поспіль прикладом співпраці громади, бізнесу та влади у нашій області є проведення Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця», організаторами якої виступають Вінницька облдержадміністрація, обласна Рада, наглядова рада ВБФ «Серце до серця», структурні підрозділи ОДА, районні держадміністрації та виконкоми міських рад міст обласного значення.

За результатами підрахунків Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця», цього року Вінницька область посіла перше місце серед інших регіонів України. Сума зібраних коштів на потреби хворих, залежних від інсуліну, становить 650 899, 95 грн., що на 150 тис. грн. більше, в порівнянні з попереднім показником. Загалом, сума , зібрана на Вінниччині, становить шосту частину від загальної суми коштів, зібраних цьогоріч в Україні.

Як зазначила заступник голови ОДА Любов Спірідонова, у нашій області найбільшу активність в акції проявили жителі обласного центру. Вони зібрали 217тис. 583грн. Серед районів області на першому місці – Крижопільський район – 34 тис. 716 грн. Друге місце посів Барський район - із сумою 24 тис. 753 грн. І з третім результатом завершив цьогорічну акцію Тиврівський район, який зібрав 23 тис. 264грн., тим самим покращивши свій минулорічний результат більше, ніж у 2 рази.

Усі кошти, зібрані в ході обласного етапу акції, перераховані на рахунок Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця». На зібрані кошти будуть придбані та передані до Вінницької області інсулінові помпи для дітей, хворих на цукровий діабет. Завдяки проведеній акції, 30% інсулінозалежних дітей в нашій області зможуть отримати інсулінову терапію за допомогою інсулінових помп.



Переглядів: 4037
Поширень: 0