Вінничани готуються до навчального року, а місто – до нового свята, адже незабаром у Вінниці запрацює іще один фонтан. Він знаходиться на території обласного госпіталю для інвалідів війни. Будувати водяну споруду почали наприкінці травня. Нині 90% необхідних робіт вже виконано. Ідея створити власний фонтан належить начальнику медичного закладу.

- Коли ми планували будівництво, то придивлялись до місцевих фонтанів, – розповідає начальник госпіталю, заслужений лікар України Валерій Бабійчук. – Такого у Вінниці точно немає! Зараз він знаходиться на завершальній стадії, проте вже є й перші відгуки. Людям подобається, – продовжує, посміхаючись (Авт.), – адже сюди, окрім наших пацієнтів, приходять на прогулянку мами із дітками.

Фонтан має два водяних каскади, які в перспективі будуть світломузичними. Навколо, так званого, басейну розміщені білі колони, на які опирається дах – залізний сітчатий купол зеленого кольору. Родзинками новобудови є декорації: український козак та козачка, лелеки, янголи і, навіть, пара жаб, котрі сидять на лавочці і обіймаються. Автор переконує, кожна скульптура має своє символічне значення.

- Козак і козачка – уособлення українських традицій, – розповідає Валерій Вікторович. – Вгорі сидить Купідон – це символ кохання, яке нами керує. Жаб дехто вважає символом багатства, а я кажу, що це оберіг від заздрощів. Пара лелек – символ життя.

Поки ремонтні роботи ще повністю не завершені, над куполом майорить прапор України, однак невдовзі його витіснить закохана пара голубів – символу миру, щастя та благополуччя.

Вартість будівництва фонтану становить близько 100 тис. грн. Реалізувати проект начальнику госпіталю допомогли інвестори, які разом із місцевими посадовцями будуть запрошеними на офіційне відкриття водограю, яке відбудеться наприкінці серпня.

Довідка:

Обласний госпіталь для інвалідів війни працює із 1948 року. Це потужний медичний комплекс, в якому пацієнтам надають не лише тимчасове лікування, а й проводять операції. Нині госпіталь розрахований на 220 осіб. Протягом року його «відвідують» понад 3 тисячі пацієнтів. Однак їх кількість з кожним роком зменшується. Так, за 25 років кількість ветеранів скоротилася втричі – із 300 тисяч до 100 тисяч осіб.



Переглядів: 8076
Поширень: 0