Колишній ДНЗ №78 (тепер ДНЗ №5) по вул. Червоноармійська, 85-А свого часу належав 732-му Вінницькому ремонтному заводу Міноборони України. У червні 2011 року його офіційно було передано з державної у комунальну власність територіальної громади м. Вінниці. Цьому передував тривалий і складний процес перемовин із Міністерством оборони. Назустріч міській громаді і Вінницькому міському голові Володимиру Гройсману пішов тодішній Міністр оборони України Михайло Єжель (який, до речі, родом з Барського району Вінниччини). Саме він минулого року дав хід справі і приміщення колишнього садку перейшло у власність вінницької громади і 150-ти малюків, які відтепер зможуть ходити до сучасного і гарного садочку.

Сам екс-міністр Михайло Єжель, який був присутній на відкритті ДНЗ №5, говорить, що не міг вчинити інакше: «До мене приїхав ваш мер і каже: «Михайло Броніславович у вас є ось такий об’єкт. Я прошу підтримати місто і обіцяю, що це буде найкращий дитячий садок в Україні». Хіба я міг встояти?!»

Виступаючи на відкритті садочку, Володимир Гройсман до слів подяки Михайлові Єжелю додав і свою вдячність від громади присутнім на святі голові Вінницької обласної державної адміністрації Миколі Джизі, а також Міністрові економічного розвитку та торгівлі України Петру Порошенку: «Михайло Броніславович Єжель – це та людина, яка взяла на себе відповідальність і передала цю будівлю у власність міста. Я дякую Вам за розуміння. Далі у нас постало питання, що цю будівлю потрібно відреконструювати і зробити це потрібно сучасно. І ми отримали повну підтримку у Миколи Васильовича Джиги. І ми об’єднали зусилля державного бюджету та бюджету міста, і зробили та відкрили цей садочок. Також хочу привітати на нашому святі справжнього друга Вінниці – Петра Олексійовича Порошенка. Людину, яка завжди допомагає та підтримує наші ініціативи. І багато зусиль докладає для того, щоб ми могли реалізувати наші плани. Це наша колективна робота, завдяки якій ми маємо позитивний результат. І я думаю, що ми у майбутньому зробимо ще багато корисних речей для вінничан разом».

У свою чергу Микола Джига підтримав тему ефективності об’єднання зусиль міської та обласної влади: «Сьогоднішня подія – це приклад співпраці всіх гілок влади та відомств в інтересах створення належних умов для обслуговування людей. Це те, що хочуть сьогодні бачити від нас люди – узгоджені дії. Це не єдиний проект, який ми реалізуємо спільно з містом».

Те, що тільки спільними зусиллями усіх, кому небайдуже те, як розвивається Вінниця, можна досягати гарних результатів підтвердив і Петро Порошенко: «Якщо на сьогоднішній день казати, яке місто є найбільш європейським в Україні, у Вінниці, в принципі, конкурентів не залишилось. Де найкраще проходять День Європи та День міста, де найбільш унікальні історичні туристичні споруди, де кращий в Україні комунальний дитячий садок? У Вінниці. І далі всі садки будуть вже рівнятись на цей. У Вінниці в усіх справах ставиться надзвичайно висока планка. Все, що робить сьогодні спільними зусиллями команди, – найкращих і найвищих європейських стандартів».

Але найбільше радості було на обличчях діточок, їх батьків та вихователів. Адже відтепер саме вони стануть справжніми господарями нового садочку.

Довідка:

Як дошкільний навчальний заклад колишній ДНЗ №78 не функціонував з 1995 року. Реконструкція закладу розпочалась наприкінці 2011 року. В даний час завершено всі ремонтні роботи і садок повністю готовий приймати дітвору. Тут буде працювати 6 груп загального розвитку: 2 групи для дітей раннього віку та 4 – для дітей дошкільного віку.

Відкриття цього дошкільного навчального закладу №5 дасть змогу забезпечити дошкільною освітою понад 150 дітей нашого міста та сприятиме зменшенню черги на влаштування в дошкільні навчальні заклади.

З 2006 по 2012-й роки – це вже фактично 3-й новий садочок (в 2006-му було відкрито садок в мікрорайоні «Поділля», у 2011-му придбано та відреконструйовано садок №6 по вул. Іванова «Шоколадка»). В листопаді цього року планується відкриття ще одного ДНЗ - в мікрорайоні «Поділля» на 280 місць.

Дошкільні навчальні заклади міста сьогодні відвідує понад 14 тисяч дітей.



Переглядів: 17085
Поширень: 0