Стусівські читанняУ Вінниці на площі Василя Стуса, біля пам’ятника поету, 4 вересня відбулися вересневі Стусівські читання, присвячені пам’яті видатного поета-дисидента.

Захід організовано за участі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А.Тімірязєва спільно із Конгресом української інтелігенції.

Василь Кобець, письменник та громадський діяч, автор багатьох поетичних, прозових, публіцистичних книг, розповів про тяжке життя письменника та його біографію загалом. Він зупинився на творчості В.Стуса, його видатних творах та виданих збірках. Також В. Кобець наголосив на тому, яку важку боротьбу вів відомий поет, та про незламність людського духу і важливість єдності українського народу.

Оголошено Міжнародний конкурс на здобуття премії в честь видатного поета Василя Стуса. Так, на конкурс вже надійшло близько 40 робіт з України.

Стусівські читанняУ програмі Стусівських читань відбулися виступи вінницьких письменників і переможців обласного конкурсу читців «Поезія Василя Стуса», презентація вишиваного портрета В. Стуса та урочисте покладання живих квітів до пам’ятника поетові.

Під час заходу учасниками було сказано багато про життя та смерть талановитого поета і нашого видатного земляка В. Стуса. За свою незламну долю він пережив багато несправедливості, болючу розлукою з дружиною та сином. Проте, не зважаючи на жорстокі мордування він не переставав писати. Нездоланний дух В. Стуса є прикладом багатьом з нас.Захід організувала обласна наукова бібліотека імені Тімірязєва спільно з Конгресом української інтелігенції.



Переглядів: 5829
Поширень: 0