Кожен турист знає, як важко без карти зорієнтуватися в чужому місті. Скільки цікавих туристичних об’єктів, сувенірних крамничок та затишних кав’ярень хотілося б відвідати в незнайомому місті, але за браком часу і інформації про розташування та розклад роботи не встигає цього зробити. Вінниця прагне бути гостинною і саме тому відділ молоді та туризму Вінницької міської ради спільно з МК «Турцентр Подільський» розробили та видали оригінальну туристичну карту-схему Вінниці. А на стіні вежі, яка здавна є візитівкою міста, встановлено планшет з зображенням карти, де з нею можуть ознайомитися усі бажаючі.

Карта-схема Вінниці

На карті зображені 42 туристичні об’єкти – історичні та архітектурні пам’ятки міста, розважальні заклади, ресторани, кав’ярні і просто цікаві місця, які варто відвідати гостям обласного центру та самим вінничанам. «Під час створення карти враховувалася думка колег та друзів з Росії та Польщі, котрі відвідували наше місто, – розповідає директор МК «Турцентр Подільський» Віктор Мазурик. – Все відбувалося у тестовому режимі. «Озброївшись» проектними картами-схемами вони занотовували свої враження, проблемні моменти у пересуванні по Вінниці. Ці зауваження ми використали під час корегуванні карти та системи туристичної навігації у місті». Нову карти-схему було розроблено з використанням досвіду Венеції, Кракова, Любліна, Вроцлава, Сен-Тропе та Львову.

У День міста, 8 вересня, карту-схему безкоштовно зможуть отримати усі бажаючі мешканці та гості міста. Вона також буде розповсюджуватися у готелях Вінниці. Начальник відділу у справах молоді та туризму Вінницької міської ради Руслан Анфілов запевняє, що карта буде гарною туристичною рекламою міста і переконаний, що з її допомогою гості зможуть побачити Вінницю з іншої точки зору – як романтичне та затишне місто, яке приємно відвідати. Незабаром для зручності пересування центральною вулицею міста на усіх її перехрестях будуть встановлені вказівники.

Наразі випущено 50 тисяч примірників карти. Саме стільки планується розповсюдити за 2-3 місяці. А протягом цього часу розробники збиратимуть пропозиції від вінничан та гостей міста щодо її покращення. 

Більш детально карту-схему Вінниці можна переглянути на картинці нижче.



Переглядів: 19498
Поширень: 0