Реконструкція скверу "Кумбари"

За словами заступника директора департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Юрія Павлінчука, основні зусилля під час реконструкції цієї зони відпочинку спрямовувались на сходи. «Останній раз ремонт сходів проводився близько п’яти років тому, проте самі підпірні стіни тоді не ремонтувалися, - говорить Юрій Павлінчук. – Відтак за цей час частина сходів майже повністю була зруйнована, а в деяких місцях повністю посипалась. Те ж саме стосувалось і підпірних стінок».

Під час ремонту в сквері «Кумбари» також виконувались роботи по влаштуванню водовідведення. Для того, аби під час дощів та інших опадів у сквері не збиралась вода, тут обладнано спеціальні лотки зливової каналізації. Відтак вода не руйнуватиме пішохідне покриття та не створюватиме незручностей для відпочиваючих городян.

Реконструкція скверу "Кумбари"

Крім того, у парку біля третьої школи відремонтовано пам’ятник Івану Богуну. «Постамент почав нахилятися вбік, а сам фундамент дещо просів, - розповідає Юрій Павлінчук. – Якби на нього не звернули увагу, то невдовзі він міг взагалі рухнути. Тому було виконано вирівнювання самого пам’ятника та підняття фундаменту».

Реконструкція скверу "Кумбари"

Також у прогулянковій зоні відремонтовано й пофарбовано лавочки та відремонтовано поребрики. У перспективі тут буде відновлено асфальтне покриття пішохідних доріжок та зовнішнє освітлення.​



Переглядів: 8400
Поширень: 0