Місцева влада скоротить час вінничан перебування в чергах. Незабаром у місті запрацюють три нових центри адміністративних та соціальних послуг. «Прозорі офіси» з\'являться по вулицях 50-річчя Перемоги, 7 та Островського, 85, а також по проспекті Космонавтів, 30. Наразі в їх приміщеннях тривають завершальні роботи.

Вони будуть працювати на зразок «Прозорого офісу», який функціонує у приміщенні міської ради. Особливість їхньої роботи полягатиме у тому, що для отримання необхідної послуги вінничани зможуть звертатися в будь-який з чотирьох центрів, і не обов’язково за місцем проживання.

Кабінети, як і у «Прозорому офісі», будуть облаштовані без перегородок та з прозорими дверима. В приміщеннях вестиметься відеоспостереження, яке сприятиме зменшенню корупційних проявів і допоможе постійно вдосконалювати роботу. «Ми хочемо налагодити роботу таким чином, щоб для отримання будь-яких послуг не потрібно їздити в різні організації і стояти там в чергах. Раніше все це відбувалося у зачинених кабінетах, і мова про якісне обслуговування і спілкування взагалі не йшла, - каже міський голова Володимир Гройсман. – Те, що ми впроваджуємо – це зовсім інший рівень надання послуг, відтепер все буде знаходитись у єдиному просторі».

Нові Центри адміністративних і соціальних послуг будуть працюватимуть у єдиній комп’ютерній мережі з відповідним програмним забезпеченням, а електронна система управління чергою дозволить здійснювати постійний аналіз роботи як окремого адміністратора, так і будь-якого підрозділу та офісу в цілому. «Надання послуг буде відбуватися на рівні європейських стандартів. Комп’ютерні програми відслідковуватимуть час відвідин відвідувача, тривалість руху черги і навіть саму процедуру надання послуги, щоб не було невиправданих відмов чи грубості з боку службовців», - розповідає мер.

Перші 3-4 місяці Центри працюватимуть у тестовому режимі, а персонал проходитиме тренінгові навчання. Прийом громадян розпочнеться уже з наступного року. «Головне для нас, щоб процедура надання послуг була спрощеною та не перенавантажувала людей, - каже Володимир Гройсман.

Як ми повідомляли раніше, «Прозорі офіси» для рядових вінничан в районах міста вже майже готові



Переглядів: 5180
Поширень: 0