Президент Польщі Броніслав Коморовський прибув до України з дводенним державним візитом.

У п\'ятницю, 21 вересня, у Вінниці він зустрінеться з керівниками органів влади та польської громадою, відвідає вінницьке підприємство з польським капіталом "Вarlinek Invest".

- Пріоритетами візиту будуть відкриття польського військового цвинтаря у Биківні, економічний аспект співробітництва Польщі з Україною та підтримка європейської інтеграції України, - сказав прес-секретар президента Польщі Йоанна Тшаска-Вєчорек.

Броніслав Коморовський зустрінеться з Президентом України Віктором Януковичем, проведе переговори з Прем\'єр-міністром Миколою Азаровим, Головою Верховної Ради Володимиром Литвином і лідерами опозиції. Також глава польської держави покладе вінки до могили Невідомого солдата і до пам\'ятника жертвам Голодомору. Разом із Віктором Януковичем він візьме участь у роботі XI Економічного форуму Україна-Польща. Президенти обох країн відкриють польське військове кладовище на території Національно-культурного заповідника "Биківнянські могили".

Довідка:

Броніслав Марія Коморовський (пол. Bronisław Maria Komorowski) народився 4 червня 1952 року - польський політик, президент Польщі з 6 серпня 2010 року. Раніше займав пости міністра національної оборони Польщі, а потім Маршала Сейму Польщі з 5 листопада 2007 року по 5 липня 2010 року. З 10 квітня по 5 липня 2010 року - виконуючий обов\'язки Президента Польщі після загибелі Леха Качинського в авіакатастрофі в Смоленську. Обраний президентом на виборах 2010 року від партії «Громадянська платформа», віце-головою якої був до вступу на посаду президента.



Переглядів: 5482
Поширень: 0