За таке рішення депутати проголосували 2 жовтня. Для цього міськрада вирішила перерозподілити кошти бюджету розвитку, збільшивши на 2 мільйони гривень асигнування на капітальне будівництво.

Проектувати колію і реконструкцію проїзної частини проспекту буде вінницький НДІ „Проектреконструкція”, – повідомив міський голова Володимир Гройсман.

- Ми визначили технічну можливість і думаємо, що ця колія буде доцільною. Проводили консультації з міжнародними фахівцями, в тому числі з міста Цюриха, які мають в цьому серйозний досвід. У нас також є новий погляд на привокзальну площу, щоб вона була зручною для під’їзду. Зараз шукаємо для цього кошти, в тому числі позабюджетні, поки не можу сказати про результат, – зазначив Володимир Гройсман.

За його словами, трамвайні колії планується спорудити обабіч проспекту, тут також буде облаштовано парковки.

- Ми прорахували весь транспорт, який паркується по Коцюбинського, на привокзальній площі, на прилеглих вулицях і думаємо, цих паркувальних місць буде достатньо. Коли буде ліквідовано трамвайне розворотне кільце біля залізничного вокзалу (воно вже не буде потрібне), там ще з’явиться додаткова парковка. Втім, ніхто не збирається знищувати зелені насадження, зелена зона навіть буде нарощена, в тому числі по центру проспекту, – запевнив Володимир Гройсман.

Трамвайне розворотне кільце біля залізничного вокзалу планується в подальшому демонтувати, а на його місці зробити паркувальний майданчик для автівок.



Переглядів: 6036
Поширень: 0