Ще зовсім нещодавно прибирання снігу на територіях біля багатоповерхових будинків Вінниці здійснювалось винятково у ручному режимі. Двірники відгортали сніг за допомогою лопат, потім, знову ж таки вручну, посипали протиожеледними матеріалами. Минулого року в якості експерименту в ЖЕК №14 було придбано спецтехніку МВД-0,5д, яка дозволяє більш ефективно та механізовано посипати проїзди пісчано-соляною сумішшю. Після успішної роботи цієї техніки було прийнято рішення крім існуючих тракторів із щіткою та відвалом, які здійснюють відгортання снігу, придбати ще 7 таких причепів у інші ЖЕКи міста та зробити процес прибирання асфальтованих в\'їздів на прибудинкові території комплексним.

Нова техніка

Сьогодні спеціалізована техніка, яка призначення для утримання в належному стані прибудинкових територій, проїздів та тротуарів вже нараховує майже два десятки одиниць. Так, наприклад, для відгортання снігу та прибирання заїздів до багатоповерхівок ЖЕКи міста використовуватимуть 8 причепів-посипалок МВД-0,5Д та спеціалізовану техніку. Зокрема, Фотон 350, Борекс ХТЗ 3510, Т25, МТЗ 80 та Белорус 320 – загалом 19 одиниць техніки. Ці машини працюватимуть на тих ділянках, де великогабаритна спецтехніка не має можливості проїхати, – на вузьких дорогах, на проїздах поблизу будинків тощо. В житловому господарстві кажуть, що такий спосіб прибирання дозволяє більш дозовано та рівномірно розсипати пісчано-соляну суміш, а отже, і ефективніше боротися з наслідками снігопадів.

Нова техніка

Цьогоріч до підготовки та перевірки техніки ЖЕКи приступили ще навесні. Тоді на базі АДС було проведено технічний огляд транспортних засобів та тротуарно-прибиральної техніки. До початку осені виявлені недоліки усунено, відтак спеціалізована тротуарно-прибиральна техніка ЖЕКів повністю готова до роботи.

Окрім цього, КП «Аварійно-диспетчерська служба» для ліквідації можливих аварійних ситуацій підготувало 14 власних транспортних засобів. Цьогоріч для потреб підприємства було придбано дві одиниці техніки. Це пов’язано із тим, що АДС стрімко розвивається, розширює перелік своїх послуг, нарощує обсяги робіт та, відповідно, залучає додаткові кошти для свого розвитку.

Під час свого перебування на підприємстві «Аварійно-диспетчерська служба» міський голова Володимир Гройсман зазначив, що сьогодні немає підстав для занепокоєння, викликаного можливим різким похолоданням або ж снігопадами. «Ми бачимо, що уся техніка повністю підготовлена та укомплектована, усі протиожеледні матеріали закуплені у повному обсязі, - говорить мер Вінниці. – Тобто ми сьогодні абсолютно спокійно можемо чекати пониження температури повітря та інших погодних змін».

Як ми повідомляли раніше, Вінницькі тротуари взимку посипатиме спеціальна машина



Переглядів: 7838
Поширень: 0