Урочисте відкриття нового 24-квартирного чотириповерхового будинку в с.Агрономічне Вінницького району відбулося 27 жовтня за участю голови облдержадміністрації Миколи Джиги. Микола Джига особисто вручив жителям будинку свідоцтва на право власності, а також ключі від нових квартир. Будинок введено в експлуатацію в рамках Регіональної програми індивідуального житлового будівництва «Власний дім».

Відкриття нового 24-квартирного чотирьохповерхового будинку в с. Агрономічне

«Забезпечення громадян житлом та покращення їхніх житлових умов у Вінницькій області, як і в державі, є найактуальнішим завданням соціально-економічного розвитку. Тому будівництво нового житла – пріоритетний напрямок розвитку регіонів. Ми довго шукали алгоритм, яким чином зробити так, аби люди вірили і вкладали свої заощадження у будівництво власних квартир. І сьогоднішня подія – свідчення того, що така довіра є, і за допомогою «Обласного фонду сприяння інвестиціям та будівництву» ми можемо практично в кожному районі реалізовувати такі проекти. Таким чином виконується одна із найгостріших соціально-економічних проблем області – забезпечення населення житлом», – зазначив голова облдержадміністрації, звертаючись до учасників святкового заходу.

Привітали новоселів зі святом також віце-президент Національної Академії аграрних наук України, академік Василь Петриченко та голова комунальної організації „Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву” Володимир Бабошин.

Молоді сім\'ї в с. Агрономічне отримали квартири

Володимир Бабошин, зокрема, повідомив журналістам основні умови кредитування за регіональною програмою «Власний дім». За його словами, дана програма розроблена з метою надання пільгових довгострокових кредитів молодим сім’ям (у тому числі молодим спеціалістам), які проживають та працюють в сільській місцевості в галузях агропромислового комплексу, соціальній сфері села та органах місцевого самоврядування на будівництво житла. Кредити можна оформити усього під 3% річних аж на 20 років. 60 % коштів залучається від громадян, а 40 % надає «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву». Саме така співпраця влади і громади дає можливість з упевненістю дивитись у завтрашній день, зазначив він.

Володимир Бабошин повідомив, що 24-квартирний житловий будинок у с.Агрономічне споруджували близько року, наразі вирішується питання про виділення ділянки в селі та будівництво ще одного, вже 30-квартирного будинку в у рамках програми «Власний дім».

Молоді сім\'ї в с. Агрономічне отримали квартири

«У зв’язку з тим, що Вінничина є однією із найпотужніших аграрних областей, поліпшення соціально-побутових умов життя сільського населення є одним із найактуальніших завдань подальшого соціально-економічного розвитку села. Багато сільської молоді виїздить у пошуках роботи та нормальних умов проживання до міст або за кордон, що загострює проблему забезпеченості сільського господарства молодими кваліфікованими робочими кадрами», – зауважив Микола Джига.

Отримавши символічного ключа від новобудови, він перерізав символічну червону стрічку і запросив почесних гостей оглянути квартири у будинку.

Молоді сім\'ї в с. Агрономічне отримали квартири

«Це дуже зручне, якісне і сучасне житло, побудоване із застосуваням енергозберігаючих технологій. Такі проекти реалізовуватимуться у кожному районі області. Це хороша програма, яка дозволить у найкоротші часи забезпечити якісним житлом у першу чергу працівників соціальної сфери: лікарів, вчителів, молодих спеціалістів, які працюватимуть у сільському господарстві», – резюмував голова облдержадміністрації.

Для довідки:

Загальна характеристика Регіональної програми індивідуального житлового будівництва „Власний дім” на 2007 – 2012 роки

Ініціатором розроблення обласної Регіональної програми індивідуального житлового будівництва „Власний дім” ( надалі – Програма ) є Вінницька обласна Рада.

Програма розроблена на підставі Указу Президента України від 27.03.1998 року № 222 „Про заходи щодо підтримки індивідуального житлового будівництва на селі”.

Розробник Програми - комунальна організація „Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву”.

Співрозробники Програми: Головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, управління охорони здоров’я та курортів облдержадміністрації, управління освіти і науки облдержадміністрації.

Головний розпорядник коштів - Головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Відповідальний виконавець Програми - комунальна організація „Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву”.

Терміни реалізації Програми - 2007 – 2012 роки.



Переглядів: 7112
Поширень: 0