Навчання за курсом «Управитель житлового комплексу» проходить на базі Вінницького національного технічного університету у рамках міської програми «Підтримка розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Вінниці у 2012-2016 роках». Це уже третя група, яка закінчила проходження курсу. Загалом же навчанням протягом поточного року було охоплено 71 особу.

Навчальна програма включає в себе 72 години лекційного матеріалу з найбільш актуальних питань щодо ефективного управління житловим комплексом. Голів ОСББ та старших будинків навчали юридичним аспектам взаємовідносин з виконавцями та виробниками житлово-комунальних послуг, знайомили з санітарно-екологічними вимогами та правилами пожежної безпеки, розповідали, як здійснювати якісне та вчасне технічне обслуговування житлового комплексу та енергетичне забезпечення житлового будинку, вчили фінансово-економічним аспектам діяльності ОСББ.

«Щоразу ми намагаємося вдосконалювати курс, вносимо певні корективи та додаткові заняття, - каже директор департаменту житлового господарства міської ради Сергій Кушнір. – Однак я сподіваюсь, що в подальшому на рівні держави будуть прийняті відповідні рішення про запровадження повноцінного навчального курсу, який проходять управителі у розвинених країнах. Адже там керівник будинку – це високоосвічена професійна людина, яка може досконало управляти житловим комплексом і забезпечувати його належне якісне утримання».

На сьогоднішній день закінчується набір слухачів наступного навчального курсу, і з середини листопада планується розпочати заняття з останньою у цьому році групою учасників. Загалом цьогоріч буде залучено до навчання 100 голів ОСББ та старших будинках. ​



Переглядів: 3647
Поширень: 0