Щороку у першу неділю листопада своє професійне свято відзначають працівники соціальної сфери. Напередодні цього свята кращих соціальних працівників Вінниці вітали перші особи обласного центру – міський голова Володимир Гройсман, секретар міської ради Сергій Моргунов та заступник міського голови Андрій Рева.

«Є багато професій, і кожна з них важлива по-своєму. Але є особливі професії. Особливі тому, що вони надзвичайно потрібні суспільству, і не всі люди можуть у них працювати, - каже Вінницький міський голова Володимир Гройсман. – Соціальна сфера вимагає особливих рис і якостей у кожного з її працівників. Ви щоденно зустрічаєтесь з проблемами соціального захисту, а це означає, що люди, які до вас звертаються, мають певні проблеми і хочуть отримати розуміння й підтримку. Ви достойно виконуєте свої функції, адже чуйність, доброта та готовність допомогти – це одні з найкращих якостей сучасної людини».

Загалом у соціальній сфері міста працює близько 700 чоловік. В департаменті праці і соціального захисту населення міської ради –143 працівника. Це люди, які щоденно займаються наданням допомоги різним верствам населення, які потребують державної підтримки. У 2012 році через департамент профінансовано державних адресних допомог на загальну суму близько 189 млн. грн. За 9 місяців 2012 року його спеціалісти призначили житлові субсидії 11 338 сім’ям.​



Переглядів: 4476
Поширень: 0