Ярмарок професій

З метою захисту молоді від безробіття, сприяння її продуктивній і вільно обраній зайнятості і професійному самовизначенню та популяризації робітничих професій серед учнів старших класів, 5 листопада 2012 року у обласній філармонії «Плеяда» за ініціативи Вінницького обласного центру зайнятості відбувся масовий профорієнтаційний захід «Ярмарок професій» для учнів 8-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста Вінниці.

Ярмарок професій

Участь у заході взяли 9 Вінницьких професійно-технічних закладів, а саме Центр професійно-технічної освіти №1, Вище художнє професійно-технічне училище №5, Вище професійне училище №7, Вище професійне училище №11, ДПТНЗ «Вище професійне училище сфери послуг». ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище», ДНЗ «ЦПТО переробної промисловості», ДНЗ «Центр професійно-технічної освіти технологій та дизайну» та «Училище культури і мистецтв ім.. М. Д. Леонтовича».

На молодіжний профорієнтаційний захід завітали і почесні гості: заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова та директор Вінницького обласного центру зайнятості В’ячеслав Гаврилюк.

Під час зустрічі із представниками професійно-технічних навчальних закладів старшокласники отримали вичерпну інформацію про професії, які можна опанувати в цих навчальних закладах, про умови вступу до них, про організацію дозвілля студентів тощо. Школярі ж отримали буклети та брошури з інформацією про презентовані навчальні заклади, поспілкувалися з їхніми представниками, отримали відповіді на питання, які їх хвилювали, а також подивилися відеофільми про студентське життя.

Ярмарок професій

Під час ярмарку професій усі бажаючі мали нагоду взяти участь у 20 різноманітних майстер-класах з валяння, вілінгу, візажу, декоративного манікюру, перукарської майстерності, вишивки бісером, ліпленні з глини, декоративного манікюру, посмакувати кондитерськими витівками, переглянути виставки ювелірних, швейних та столярних виробів тощо.



Переглядів: 6017
Поширень: 0