Нарада

У нараді взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Григорій Дерун, начальник управління транспорту ОДА Анатолій Вакар, голова КО «Обласний Фонд сприяння інвестиціям та будівництву» Володимир Бабошин, директор КП "Аеропорт "Вінниця" Ярослав Мазурець.

Основною метою створення комплексу «Авіатор» є залучення інвестиційних коштів для розвитку аеропорту «Вінниця», а також раціонального і доцільного використання прилеглої земельної ділянки.

Як зазначив Іван Мовчан, успішна реалізація проекту «Авіатор» приведе до створення 15-20 тисяч нових робочих місць. А це для нас, як представників влади, є найголовніший аргумент щодо сприяння та підтримки реалізації проекту на території області. За його словами, розвиток проекту також сприятиме значному збільшенню товарного обороту з представниками інших областей та держав.

Володимир Бабошин проінформував, що згідно розробленої концепції Комплекс «Авіатор» складатиметься із митно-логістичного терміналу, оптового ринку сільськогосподарської продукції, оптового товарного ринку, об‘єктів житлової нерухомості в рамках проекту «Доступне житло». А всі ці складові сприятимуть розвитку інфраструктури даної території: дороги, електро- та тепломережі, система водопостачання та каналізації, телекомунікаційна мережа.

Створення об‘єктів комерційної нерухомості допоможе залучити біля 200-300 млн. доларів США у вигляді прямих інвестицій в економіку області, в тому числі біля 200 млн. від іноземних інвесторів.

Капітальні інвестиції в проект разом з вартістю землі оцінюється в обсязі 500-650 млн.доларів США і будуть здійснюватись в 3 етапи протягом 8-10 років.

Підводячи підсумки засідання Іван Мовчан зазначив, що поетапна реалізація зазначеного проекту дасть значний поштовх у розвитку як міста, так і області, адже якщо будуть створюватися робочі місця, то розвиватиметься вся інфраструктура навколишньої території і від цього запрацює весь механізм Комплексу.



Переглядів: 4256
Поширень: 0