Прибирання доріг Вінниці під час негоди

За інформацією Авіаційно-метеорологічної станції міста Вінниці, такі складні погодні умови протримаються до середи, 12 грудня. І весь цей час комунальні служби працюватимуть цілодобово. Питання якісного прибирання міста на особистому контролі тримає міський голова Володимир Гройсман. Але навіть за найбільшого бажання керівників усіх служб міста та їх технічних можливостей утримувати в ідеальному стані вулиці міста, коли безперестанку йде сніг, просто неможливо.

На сьогоднішній день прибиранням та посипкою доріг, тротуарів, зупинок, очисткою решіток зливової каналізації, вивозом снігу з площ та скверів одночасно займається 41 одиниця техніки. Це вдається забезпечити за рахунок того, що в наявності є 63 одиниці техніки, яка змінює одна одну. Окрім соле- та піскорозкидувачів, навантажувачів, грейдерів та снігоприбиральної техніки у прибиранні вулично-шляхової мережі міста задіяні 120 прибиральників. 9 тракторів житлово-експлуатаційних контор поки що прибирають тротуари, щоб вінничани мали можливість добратися до громадського транспорту.

Прибирання доріг Вінниці під час негоди

Ускладнюють роботу прибиральної техніки і автомобілі, які власники продовжують паркувати на узбіччі доріг. Керівництво Державтоінспекції міста звертається до вінничан з проханням на час негоди утриматись від використання власного транспорту. Адже під час снігопадів зазвичай збільшується кількість ДТП. Особливо обережними необхідно бути пішоходам, які хочуть перейти проїжджу частину, адже водії за таких погодних умов не завжди можуть негайно загальмувати.

Прибирають міські вулиці та тротуари і 11 працівників підрозділу КП «ЕкоВін», а на час негоди їм в підсилення виділено ще 10 чоловік з числа вантажників. Вивезення сміття з територій ЖЕКів проводиться у звичному режимі. Хоча у деяких дворах ще цієї ночі сміттєвози не мали можливості під’їхати до сміттєвих баків через снігові намети. Зранку двірники ЖЕКів порозчищали від снігу ці території, а «ЕкоВін» виділив дві чергові машини для вивозу сміття. З приватного сектору відходи вивозяться у звичному режимі, однак може бути невелика затримка. Також ймовірні труднощі у вузьких вуличках, тупиках та на схилах. Тому працівники КУП «ЕкоВін» звертаються до мешканців приватного сектору з проханням виносити пакети із відходами ближче до основних вулиць, куди техніка зможе під’їхати без особливих труднощів. Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю міської ради.

Досить складна ситуація через снігопади і в інших містах. У Тернополі вчора цілий день йшов сильний сніг. Таксисти їздили по місту з шуфлями, машини застрягали і пробуксовували. Причому не тільки фури, але й звичайні легковушки. Пасажири штовхали маршрутки, аби визволити їх зі снігової «пастки».http://provse.te.ua/2012/12/pered-kincem-svitu-ternopil-perezhyv-snihovyj-apokalipsys-foto-videoreportazh/

Через сильні опади на Львівщині в неділю, 9 грудня, було скликано на позачергове засідання обласну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Чиновники прийняли рішення, що для розчистки доріг від снігу комунальні підприємства та філія ДП “Облавтодор” повинні залучити усю наявну спеціальну техніку. http://galinfo.com.ua/news/123171.html А у самому Львові через снігопади в неділю було відкрито для проїзду транспорту центр міста. Техніка працювала всю ніч, і сьогодні роботи продовжуються.

Тим часом у центральній частині міста в Чернівцях сніг взагалі паралізував рух транспорту, а Чернівецька міська рада ухвалила рішення про обмеження руху автомобілів у місті, повідомляє кореспондент.net

 



Переглядів: 6700
Поширень: 0