прес-конференція

Різдвяні літургії відбудуться вночі з 6 на 7 січня. А 7 січня у всіх храмах області відбудуться святкові богослужіння. У окремих великих храмах, таких, як Преображенський собор, собор Різдва Пресвятої Богородиці, Хрестовоздвиженський храм, Стрітенський Храм, Іоанно-Богословський храм та інших, відбудуться ще й ранішні богослужіння безпосередньо 7 січня.

Також, присутній на заході протоієрей Агафангел Давидовський проінформував про ряд основних заходів. Так, 7 січня о 15.00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі збереться все духовенство міста, які разом з владикою Симеоном звершать святкове вечірнє богослужіння. Після служби кожна дитина матиме змогу поколядувати владиці Симеону, тобто заспівати колядку чи розповісти вірш, а за це отримати від владики «коляду» - солодкий подарунок.

прес-конференція

Окрім того, вже з 8 січня митрополит Симеон продовжить розпочату минулого року традицію, коли він об’їздитиме усі районні центри і разом з священниками колядуватиме. Пожертви, зібрані під час цих «архієрейських» колядок, підуть у благодійних фонд єпархії, кошти з якого спрямовуються на допомогу хворим і нужденним та на втілення різноманітних соціальних проектів єпархії. Він також зазначив, що у минулому році було зібрано майже 125 тисяч гривень, які було пожертвувано на допомогу хворим жителям області.

Загалом, планується проведення святкових проектів і культурно-масових заходів. Наприклад, проведення VI фестивалю колядок «Різдвяні дзвіночки», який проходитиме 12 січня у Будинку офіцерів. Початок о 10.00, вхід вільний. На цьому фестивалі 26 колективів (дитячих і дорослих) представлять у своєму виконанні різдвяні колядки.

Також, у місті відбудеться такий захід, як Різдвяний флеш-моб. Він відбудеться 9 січня о 18 годині в приміщенні торгівельно-розважального комплексу «Мегамол». Безпосередніми організаторами різдвяного дійства є хор Хрестовоздвиженського храму та молодіжний відділ Вінницької єпархії.

Гарним завершенням Різдвяних святкувань стане концерт дитячо-молодіжного хору Спасо-Преображенського кафедрального собору, який називається «Різдво Христове у музичних традиціях народів світу». Під час концерту, хор, якому до речі виповнюється 20 років, разом з провідними вінницькими солістами, виконає колядки та різдвяні пісні країн Європи, Північної та Південної Америки, Африки та Азіїї. Концерт відбудеться у театрі імені Садовського 20 січня, у неділю. Початок о 18.00.

Для довідки:

Замовити запрошення на концерт у театрі імені Садовського можна за телефоном: 55-78-01 або (067)448-12-90.

Переглянути програму святкувань новорічних та різдвяних свят можна тут.



Переглядів: 6083
Поширень: 0