Зважаючи, що Вінниччина має вигідне географічне розташування, зручну транспортну розв’язку для перевезення пасажирів та вантажів, а аеропорт «Гавришівка» отримав статус міжнародного, в області виникла потреба у відкритті регулярних авіарейсів.

робоча зустріч Івана Мовчана з представниками "Мотор Січ"

Відтак, враховуючи досвід компанії «Мотор Січ» в організації авіаперевезень, голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан звернувся до керівництва авіакомпанії з проханням сприяти у відкритті регулярного авіарейсу «Вінниця – Москва», тим паче, що аналіз регіональних перевезень засвідчив найбільший пасажирський потік саме до столиці Російської Федерації.

17 січня відбулася робоча зустріч керманича області із представниками «Мотор Січі» щодо організаційних питань відкриття зазначеного авіасполучення.

За словами очільника Вінниччини, організація цього рейсу додасть інвестиційної привабливості регіону та дозволить розвивати систему авіаперевезень. «Якщо забезпечимо серйозний підхід до реалізації цього проекту, то зможемо наповнити рейс, а відтак – зробити перші кроки для стабілізації такої роботи у подальшому», - зауважив Іван Мовчан.

робоча зустріч Івана Мовчана з представниками "Мотор Січ"

Голова облдержадміністрації визначив пріоритетні напрямки розвитку регіональних авіаперевезень – Москва, Крим, Краків та Лодзь – і доручив за кілька місяців провести відповідну підготовчу роботу, відпрацювати частоту рейсів та систему продажу квитків. «Потрібно розробити чіткий план підготовки, виписати систему роботи з туристичними компаніями, аби вже наприкінці квітня – на початку травня поточного року здійснити перший авіарейс сполученням Вінниця – Москва», - наголосив керманич області.

Передбачається, що проект реалізовуватиметься на умовах співфінансування, а перевезення забезпечуватиме літак АН-140.



Переглядів: 5074
Поширень: 0