Саме так зараз виглядає тереторія. загальний вигляд з вул. Пирогова

Минулого вівторка, 15 січня, у приміщенні школи №18 відбулись громадські слухання, на яких був презентований проект детального планування цієї території. На слухання прийшли 60 мешканців, що проживають на прилеглих до озера територіях.

Саме так зараз виглядає тереторія. Загальний вигляд з проспекту Юності

Що пропонується

Загальна площа, яка потребує упорядкування, 17 гектарів. Проектом пропонується розширити зону садибної забудови від вулиці Стахурського до прибережної смуги водойми (50-70 м від озера), а на самій смузі облаштувати зону відпочинку. Власне, під садибну забудову можливе виділення території площею близько семи гектарів.

Перспективне зображення території

Проект дасть можливість створити новий житловий квартал. А мешканці мікрорайонів "Вишенька" і "Пирогово" зможуть відпочити у сучасній рекреаційній зоні. Тут планують встановити альтанки, організувати пішохідні, велосипедні доріжки, зону для пікніків.

Перспективне зображення тереторії

Вільні ж земельні ділянки, на які буде поділено територію під забудову, продаватимуться через відкритий аукціон. У ньому зможе взяти участь будь-хто з вінничан, адже торги будуть прозорими та публічними. Практика реалізації подібних проектів застосовуватиметься вперше, а вилучені кошти підуть на розвиток інфраструктури території.

Перспективне зображення тереторії

Презентація проекту детального плану території частини лівого берега ставу “Поділля” для розміщення садибної забудови в м. Вінниці:



Переглядів: 17737
Поширень: 0