Вінницька міськрада прийняла рішення про перейменування центру первинної медико-санітарної допомоги №7 по вул. Київській в комунальне підприємство "Міський лікувально-діагностичний центр". Таким чином, на відміну від решти ЦПМСП, що знаходяться в подвійному підпорядкуванні - міської та обласної влади, КП підзвітний виключно міськраді. Таким чином, жодна правка до закону про пілотний проект вже не зможе "відібрати" у вінничан цю "родзинку" охорони здоров\'я.

Варто відзначити, що ідея створення комунальних підприємств на базі лікувальних установ мусувалася на Вінничині давно. Були навіть створені пробні підприємства, але через збитковість, їх постійно доводилося дотувати з місцевого бюджету.

Що стосується КП "Міський лікувально-діагностичний центр", то крім сформованого статутного фонду в 25 мільйонів гривень, підприємство, яке надає близько 50 видів діагностичних та лабораторних послуг на новітньому обладнанні, цілком може бути самоокупним. До того ж половину вартості його послуг для пільгових категорій, як і колись, буде компенсувати міський бюджет, а це завжди дозволить маневрувати з "вливаннями" коштів в залежності від фінансового стану центру.



Переглядів: 6849
Поширень: 0