Керівництво вінницького аеропорту вивчає можливість відкриття авіарейсів до Греції.

Досвід минулих років по чартерним рейсам до Ізраїлю засвідчив, що сьогодні у туристів є попит на такі перельоти. Усі чартери були стовідсотково заповнені. За словами Ярослава Мазурця, були проведені переговори з фірмою «Харків Курорт Сервіс», яка готова надати свій літак для таких рейсів. Якщо дана пропозиція зацікавить вінницькі турфірми, то в перспективі можна буде звернутися до Міністерства закордонних справ України з проханням відкрити у Вінниці консульський пункт для отримання грецької візи.

Чи будуть цьогоріч рейси до Чорногорії, ще також не зрозуміло. Через проблеми з Аеросвітом, оператор який забезпечував рейси з Вінниці на даний момент не може знайти літак.

Що стосується Туреччини, проведено ряд переговорів з ведучими українськими операторами по цій країні. Принципова позиція така, що компанія «АНЕКС ТУР» готова на співпрацю, але тільки спільно з іншими операторами, наприклад: «КОРАЛ ТРЕВЕЛ», «ПЕГАС ТУРИСТИК», «ТЕЗ ТУР» якщо цей розподіл буде рівний.

Обласна влада іде на зустріч і дає 3-річну гарантію, що окрім цих операторів ні хто інший не зможе літати з Вінниці, знизили до мінімуму аеропортний збір, але оператори поки думають. Їх лякає досвід, який був у місті Суми, де вони дали літак, але не вдалось знайти відпочивальників навіть на 2 рейси.

Нагадаємо, як ми повідомляли раніше з квітня - травня 2013 року відбуватимуться регулярні авіарейси, літаками авіакомпанії АТ «Мотор Січ», Вінниця - Москва - Вінниця інтенсивністю 2-3 рази на тиждень.



Переглядів: 5810
Поширень: 0