Таке узгоджене рішення прийнято міською владою та підприємцями. Узгоджена і дата припинення торгівлі на стихійному ринку по вул. Папаніна – 10 березня 2009 року.

Ринок ПапанінаРинок на Папаніна – один з небагатьох острівців стихійної торгівлі, які поки що залишаються у місті. Ще навесні 2008 року міський голова Володимир Гройсман, зустрівшись з мешканцями прилеглих вулиць, пообіцяв, що торгівля просто вулиці на Папаніна, як і в усіх інших місцях, буде припинена. Тому рішення міськвиконкому про переїзд цього ринку не можна назвати несподіваним. Міська влада назвала чітку дату переїзду – 2 лютого 2009 року, пообіцяла сприяти переїзду, а от з місцем для майбутньої торгівлі запропонувала підприємцям визначитись самостійно за єдиної умови – торгівля повинна відбуватись цивілізовано. “Основна умова влади полягає в тому, що ми повинні зробити торгівлю абсолютно цивілізованою. Щоб врешті-решт зняти з цього правового гачка самих підприємців, які торгують просто вулиці без жодних на те правових підстав. Торгівлі ні з приватного сектору по Папаніна, ні з прилеглих вулиць – там не буде. Це рішення прийнято остаточно. І ні для кого ніяких винятків не буде. Якщо люди мають там свої приватні житлові будинки, то нехай використовують їх за призначенням – для житла, а не для комерційної діяльності, яка є незаконною» - розповів журналістам під час прес-конференції 30 січня керівник міста.

Для вирішення цього питання підприємцями, які здійснюють торгівлю по вул. Папаніна та прилеглих до неї вулицях, в грудні минулого року було створено робочу групу, яка розглядала низку варіантів. Серед них – Муніципальний ринок, ринок «Владімір» у Тяжилові, база «АВС-Цитрус» та територія колишнього Електротехнічного заводу. Підприємці виявили бажання переїжджати винятково разом і на єдину територію і зупинились на останньому з варіантів. Це рішення було узгоджено в ході неодноразових зустрічей між представниками влади та підприємцями. «Близько 360 підприємців вже заключили договори з ТОВ ВКП «МА-КІ» ЛТД про переїзд на територію колишнього Електротехнічного заводу, - розповідає голова робочої групи Сергій Філіпович. – Не підписали лише ті, котрі здійснюють торгівлю в приватному секторі і по вул. Короленка».

Ринок Папаніна

Що стосується дати переїзду, то вона була також узгоджена на цих зустрічах на основі клопотання робочої групи, з яким вона звернулась до міського голови Володимира Гройсмана. Зміщення дати початку переїзду пов’язано із тим, що територію Електротехнічного заводу потрібно облаштувати відповідним чином до початку процесу перевезення «ракушок», а самим підприємцям – виготовити контейнери єдиного зразка та кольору. В результаті було прийнято рішення про те, що офіційною датою припинення торгівлі стихійного ринку по вул. Папаніна стане 10 березня.

28 січня відбулась чергова нарада у міського голови Володимира Гройсмана з питань, пов\'язаних із переїздом стихійного ринку по вул. Папаніна. Учасниками наради стали представники робочої групи підприємців, керівництво ТОВ ВКП «МА-КІ» ЛТД, якому належить територія, відведена під переїзд, а також представники усіх служб, які матимуть відношення до майбутнього переїзду. В результаті зустрічі було чітко зафіксовано дві позиції. По-перше, на новому місці торгівлі повинні бути витримані усі норми цивілізованої торгівлі, за що відповідальність взяла на себе адміністрація ТОВ ВКП «МА-КІ» ЛТД. В свою чергу, міська влада контролюватиме цей процес від проекту до завершальної стадії його реалізації. Разом з тим, міський голова Володимир Гройсман гарантував підприємцям і керівництву нового ринку максимальну підтримку у вирішенні без зволікань усіх питань, пов’язаних з реалізацією проекту.

Друга принципова позиція, про яку йшла мова на нараді, - повинні бути враховані інтереси і підприємців, і покупців, і жителів прилеглих кварталів. Тому перед підрядниками та проектантами нового ринку на самому початку реалізації проекту поставлено питання плану чіткого зонування території майбутнього ринку: з кількома паркінгами всередині самої території, виїздами і т. д. Іще одна вимога, яку поставив міський голова Володимир Гройсман, – обов’язкове створення в достатній кількості стаціонарних місць для торгівлі городиною для мешканців сіл.


Переглядів: 4958
Поширень: 0