Це сталося через 4,5 року після того, як міністр екології в складі уряду Тимошенко Георгій Філіпчук, незаконно звільнивши Яворську, «через коліно» продавив свою кандидатуру в особі Дмитра Бабича. Останній виявився замішаний у схемі фіктивної утилізації прострочених пестицидів (отримавши казенні гроші, отрутохімікати просто перевозили з місця на місце, щоб знову вибити фінансування на «утилізацію»). Але незабаром Бабич був запідозрений у хабарництві і звільнений.

Правда, через якийсь час його виправдали. З тих пір управлінням встиг покерувати Олександр Кравченко, а нині його очолює Володимир Крисько. Між тим, саме управління нині перебуває в стані ліквідації, що ставить під сумнів виконання судового рішення, в тому числі і компенсацію Олені Яворській за вимушений прогул.

Кореспондент «Реала» став одним із перших журналістів, з яким Олена Григорівна поділилася радісною для себе звісткою:

- Вищий адміністративний суд України своєю постановою від 12 лютого 2013 відновив мене на посаді начальника управління і визнав наказ міністра Філіпчука від 29 жовтня 2008-го незаконним. Тобто, моє звільнення обгрунтували формальними, надуманими речами. І суд прямо вказує, що підставою для мого звільнення стала довідка, в якій вказані лише проблемні питання в роботі управління, але жоден з них не свідчить про провини  Олени Яворської, як посадової особи.



Переглядів: 5905
Поширень: 0