Анатолій ЗаярнийЧи важливо узаконювати шлюб?

З.А.: «Дуже вдячний, що цей само донос (власні думки – прим. автора) ми обговорюємо з вами «Шлюб», а не «Брак», у другому варіанті на це запитання можна було б відповісти словами Фаїни Ранєвської (російська акторка – прим. автора): «Хорошее дело, браком не назовут» - (сміється – прим. автора). Шлюб це юридичний факт, який укладається у визначеному законом порядку, тобто само по собі поняття «узаконювати шлюб» відпадає. Інша справа – сім’я. Славнозвісний барон Мюнхаузен казав: «Будь яка любов законна, якщо це любов», теж саме я можу сказати і про сім’ю».

Якщо говорити про сім\'ю, то у якій черзі Ви б розставили поняття: повага, любов, пристрасть?

З.А.: «Коли кохання трансформується в сім’ю, будь які черги і змагання відміняються. Любов настільки самодостатнє почуття, я б навіть сказав вимір. Вона поєднує в собі і пристрасть, і повагу, і банальне миття посуду, і терпіння (останнє почув на одному весіллі). Хоча я не розумію, як можна «терпіти» того, кого кохаєш. Формула дуже проста: Закоханість = Кохання = Сім’я, де «Закоханість» може змінювати «Кохання» і навпаки, тільки «Сім’я» залишається константою, яка має життєве значення. Але люди завжди все ускладнюють. :(»

Для Вас сім\'я це…

З.А.: «Перш за все це щасливі люди. Кожна сім’я бажає бути вічною, в цьому і полягає її вічна мука, або щастя, а куди кому направити своє кохання, вибір у кожного свій. Я обрав би «Щастя», бо воно - сама невизначена і дорога річ на світі.»

Спілкувалась Катерина Андрущенко.
Стаття написана в рамках соціального проекту
"Щастя в шлюбі - наш вибір" - зміцнення та збереження сімейних цінностей

 



Переглядів: 5372
Поширень: 0