КП «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління» знову стало кращим підприємством УкраїниТТУ продовжує впевнено тримати першість серед підприємств міського електротранспорту України – 21 лютого воно отримало черговий диплом про зайняте перше місце та було визнано кращим підприємством цієї галузі у 2012 році. Цю «планку» підприємство утримує уже протягом 10 останніх років.

Електротранспорт Вінниці забезпечує пасажироперевезення на рівні міст-мільйонників. Цьогоріч за даними Корпорації «Укрелектротранс» у першу «п’ятірку» по обсягу перевезень електротранспортом увійшли чотири міста-мільйонника та Вінниця. Кількість пасажирів, які скористалися протягом минулого року вінницькими трамваями та тролейбусами, сягнула 143,6 млн. За обсягом пасажироперевезень Вінниця зайняла третє місце серед усіх міст України. Випереджають тільки два міста – Київ та Донецьк. Зокрема, у Донецьку електротранспортом торік було перевезено 172,7 млн. людей. В Дніпропетровську, який йде за Вінницею у цьому рейтингу, – 117,8 млн. пасажирів.

Для інформації:

Муніципальний транспорт і маршрутки Вінниці вже рік працюють в єдиній мережі, а відповідальність і контроль за перевезеннями усіма видами громадського транспорту здійснює Трамвайно-тролейбусне управління. На міські маршрути щодня виходить 175 одиниць електротранспорту, 23 автобуси та 247 маршруток. За рік роботи за новою системою вдалось розпочати процес розвитку та модернізації транспортної інфраструктури міста (відновити проект по прокладанню трамвайної колії по Барському шосе, приступити до капітально-відновлювального ремонту тролейбусів, збільшити кількість великих автобусів та ін.). Наступним етапом побудови сучасної системи пасажирських перевезень у Вінниці мають стати електронний проїзний та GPS-навігація. Досвід Вінниці в питанні побудови системи пасажирських перевезень, в якій пріоритетним видом транспорту є саме муніципальний транспорт, вже поширюється і в інших містах.​



Переглядів: 7964
Поширень: 0