Вінничанин Олександр Боярський 15 червня планує вирушити у подорож на велосипеді з Вінниці до Індії.

Олександр Боярський- Я дуже люблю кататися на велосипеді, - розповідає Олександр. - Їздив на двоколісному до Одеси, Чернігівської області. Об\'їздив  рідне місто Вінницю. Побував за його межами в радіусі приблизно 50 кілометрів.

Безліч роликів та статей про далекі подорожі на велосипедах Олександр переглядав в Інтернеті. Та останньою краплиною, яка надихнула його на подорож в екзотичний край, стала зустріч з англійцем на "Парижі" у Вінниці.

- Гуляючи містом, побачив хлопця з велосипедом та прикольними рюкзаками, який відпочивав, - веде далі Олександр. - Вирішив підійти і познайомитися. Він назвався Саймоном. Їхав на велосипеді з Лондона до Китаю. Я запропонував йому у мене переночувати. Зранку він поїхав на Умань, а я залишився зі своїми думками....

Олександр із американцем Саймоном

Саме спілкування з американцем надихнуло нашого земляка на те, щоб теж так "покататися". Вінничанину, який в дитинстві перечитав чимало книг про Індію, захотілося відправитися туди самому та ще й на велосипеді. У результаті його роздуми вилилися в ідею зробити 4-місячну велосипедну подорож з Вінниці в Амрітсар (Індія) і потім ще протягом 3-х місяців поїздити по самій далекій країні.

Ось вона Індія

- Бути просто туристом, якого привезли до міста і водять по екскурсіях - це не для мене, - говорить Олександр. - Мені подобається самому подорожувати та бути незалежним. Адже саме так можна дізнатися більше про життя тієї чи іншої країни. Є можливість побувати у таких куточках міста, куди тебе не заведе жоден екскурсовод. Тому я вирішив поїхати у далеку подорож на велосипеді до Індії. Планую стартувати 15 червня, ще точно не знаю, але десь о 10 годині ранку. Виїжджатиму з Вінниці від вежі. Протягом 4-х місяців планую добратися туди.

За час подорожі Олександр планує подолати близько восьми з половиною тисяч кілометрів і проїде через 8 країн - Молдову, Румунію, Болгарію, Туреччину, Грузію, Азербайджан, Іран і Пакистан. Потрапити в Індію запланував через єдиний пішохідний пропускний пункт між Пакистаном та Індією у місті Вага (Wagah). По самій Індії на велосипеді збирається проїхати понад 6000 кілометрів. Хоче відвідати низку культурно-історичних пам\'яток. Спуститися з півночі на південь до мису Коморін, після чого фінішувати в Панаджі (Гоа).

- Це буде велоподорож наодинці, - розповідає Олександр. - Своєрідне «паломництво в країну Сходу», яке в силу своєї бюджетності передбачає всю красу похідного побуту: нічліг в наметі, приготування їжі на пальнику, радість спілкування з новими людьми і повну свободу дій.

По ходу подорожі вінничанин планує всі свої спостереження і враження фіксувати в щоденник і регулярно розміщувати актуальну інформацію та фото у групі Вконтакті.

вінницький велосипедист Олександ Боярський

Метою подорожі Олександра те, що він хоче познайомитися з культурою тих країн, через які я буде проїжджати. Проілюструвати те, що велосипед є корисним і екологічним засобом пересування.

Хлопець прагне показати Індію очима веломандрівника, її культуру, повсякденність, а також ті сторони країни, які звичайно не видно туристам. Також вінничанин хоче просто побути наодинці з собою.

На запитання, чи не боїться вирушати у подорож один, лише із своїм двоколісним другом, відповів, що ні.

-Я перечитав безліч статей, де люди вирушають у такі подорожі наодинці, і більшість із них закінчуються добре.

Серед знайомих Олександр не бачить людини, яка б могла поїхати разом із ним.

- Людина повинна бути перевірена часом, - розповідає Сашко. - Потрібно із нею побувати у екстремальних умовах. Серед моїх друзів є люди, які перевірені часом, але немає таких, з яким я би був готовий провести 7-8 місяців в режимі 24 години і 7 днів на тиждень.

На подорож Олександр Боярський передбачив 3 тисячі доларів. Сюди входять витрати на їжу, запчастини для велосипеда, візи та страховки, а також повернення додому літаком. Велосипедна пригода вінничанина триватиме приблизно 7-8 місяців. Фінішувати Олександр буде у місті Панаджи (Гоа), звідки і вилетить літаком до Києва.



Переглядів: 7563
Поширень: 0