Незабаром в обласних центрах і гарнізонах України будуть створені та почнуть функціонувати 21 регіональна громадська приймальня Міністра оборони України. У Вінниці така запрацює з 1 вересня.

На думку військового командування, створення регіональних громадських приймалень міністра оборони України сприятиме своєчасному і публічному реагуванню оборонного відомства як органу виконавчої влади на ініціативи і звернення громадськості, а також вирішення нагальних проблем військовослужбовців, членів їх сімей, ветеранів безпосередньо на місцях.

Робота регіональних громадських приймалень міністра оборони України покращить морально-психологічний стан серед населення, зокрема, ветеранів та молоді, і дозволить більш оперативно і ефективно реагувати на звернення людей.

В основному в громадські приймальні йдуть за безкоштовною допомогою військові пенсіонери, які піднімають питання перерахунку пенсій, отримання статусу учасника бойових дій, або пільг, роз\'яснення пенсійного законодавства.

Військовослужбовці ставлять питання про підвищення грошового забезпечення, а також питання забезпечення їх службовим житлом.

Більшість таких звернень свідчить про існуючі проблеми з низьким соціальним забезпеченням військовослужбовців Збройних Сил України, які звільняються з війська у зв\'язку з реформуванням, ветеранів війни та військової служби, членів їх сімей.

З проблемних питань звертаються як особисто, так і через електронну і звичайну пошту.



Переглядів: 3255
Поширень: 0