Офісні приміщення букмекерської контори, яка через мережу Інтернет координувала діяльність аналогічних контор на території всієї України, були розташовані на першому поверсі багатоповерхівки. Усі приміщення центрального офісу були обладнані броньованими дверима та камерами відеоспостереження. Нагадаймо, що 18 березня у мікрорайоні Вишенька співробітники міліції на першому поверсі будинку виявили діяльність букмекерської контори, де азартні вінничани могли зробити грошові ставки, спостерігаючи за перебігом спортивних змагань.

Як розповів начальник УДСБЕЗ Вінниччини Іван Наумов, на головний офіс, розташований у місті Києві, оперативники вийшли завдяки документуванню незаконної діяльності одного з виявлених міліціонерами вінницьких філіалів. Співробітник букмекерської контори приймав грошові ставки від азартних вінничан на спортивні події. Вилучене обладнання було направлено на комп’ютерно-технічну експертизу. Проведена експертиза підтвердила факт оснащення вилученого обладнання спеціальними програмами, які забезпечують можливість прийняття та оформлення грошових ставок від населення.

Під час санкціонованого обшуку у столичному офісі працівники міліції вилучили серверне обладнання, десятки системних блоків, моніторів, касові апарати та документацію.

Організував діяльність букмекерської контори 35-річний киянин. За фактом організації та проведення азартних ігор розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 203-2 Кримінального кодексу України (зайняття гральним бізнесом). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від десяти до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального обладнання. Затриманому оголошено про підозру.

Проводиться розслідування.



Переглядів: 3408
Поширень: 0