Війна за ліс розгортається у Вінниці. Її спричиняє намір медуніверситету побудувати у лісопарку медичний центр. Науковці кажуть, це буде сучасна міжрегіональна клініка. З цього приводу 4 квітня в облдержадміністрації була проведена прес-конференція.

\\"прес-конференція\\"

Любов Спірідонова зауважила, що університетська клініка це найвищий рівень надання медичної допомоги. Область має всі передумови претендувати на новий сучасний медичний заклад такого типу. Для цього у нас є висококваліфіковані фахівці, наукові кадри.

Бачення даного питання висловив ректор Вінницького національного медичного університету імені Пирогова, Герой України, доктор медичних наук Василь Мороз. Він зауважив, що без університетських клінік немає серйозного майбутнього медичної освіти.

\\"Василь

«В усьому світі найвищий рівень медичної допомоги надається в університетських клініках, де сконцентровані найсучасніше обладнання і висококваліфіковані спеціалісти з числа практикуючих лікарів, доцентів та професорів університетів. Діяльність таких клінік — це запорука суттєвого підвищення рівня підготовки лікарів. Окрім того, університетська клініка — це база для наукових досліджень і водночас — практична медична допомога на високому рівні. В університетській клініці нові технології стануть реальністю вітчизняної медицини. В Україні поки що немає подібних клінік, які уособлюватимуть у собі всі ці завдання. Вочевидь, ми будемо піонерами. Саме у Вінниці буде збудовано першу в Україні міжрегіональну університетську клініку, яка включатиме в себе потужний діагностичний центр, клінічні лабораторії та відділення, оснащені сучасним обладнанням та передовими медичними технологіями, наразі відсутніми в діючих медичних закладах міста. Буде можливість надавати найсучаснішу та безкоштовну медичну допомогу тисячам хворих не лише з Вінницької, але й сусідніх областей України. Рівень надання такої допомоги буде настільки високим, що відпадає необхідність дороговартісного лікування за кордоном. Вже існує домовленість про співпрацю у підготовці кадрів з потужним хірургічним центром Російської Федерації, і з деякими клініками Німеччини та Ізраїлю», – зауважив Василь Мороз.

В 2011, коли почали шукати для медцентру майданчик, розглядали 5 можливих варіантів. Численним вимогам відповідала тільки територія лісопарку. Екологам та громадським активістам ідея вирубки дерев не до вподоби, адже доведеться вирубати майже 7 га лісу в парковій зоні.

Детальніші аргументи кожної з сторін дивіться у відеосюжеті:



Переглядів: 4757
Поширень: 0