виставка «Будмаркет».У Вінниці 10 квітня в Експоцентрі Торгово – промислової палати відкрилась Міжрегіональна спеціалізована виставка «Будмаркет - 2013».

Серед експонатів, вочевидь, привертає увагу сучасне обладнання для виробництва елетроенергії «з нічого», - від сонячних променів.

Вінницька фірма «Елкомсервіс» веде монтаж та налагодження системи обладнання у комплексі. Головний компонет його це великі скляно – трубчаті фотоелементні сонячні колектори з вакуумом в середині.

Встановлюються також, зокрема, бак – акумулятор, станція керування.

За словами представника фірми, така геліосистема «Атмосфера» вже зарекомендувала себе на приватних коттеджах, готелях, базах відпочинку тощо. Ціна таких систем обладнання коливається від 16 тисяч до 41тисячі гривень, - в залежності від потужності

виставка «Будмаркет». виставка «Будмаркет». виставка «Будмаркет».

Цікаві експонати демонструє фірма «Будтехінвест», які мають спрямованість на якомога менші втрати енергії при обігріві приміщень будинків.

Це, зокрема, утеплювачі з використанням пенополіпропілену, а також з мінераловатною плитою. Щоправда, другий варіант втричі дорожчий.

виставка «Будмаркет».Перед входом на виставку демонструють «у повний зріст» сучасне покриття дахів металлочерепицею різних кольорів.

Відвідувачі виставки також цікавляться роботою винахідника вінниччанина Миколи Солдатенко, який запатентував «спосіб покращення електричних та експлутаційних характеристик свинцово – кислотногоакумулятора» для автомобілей, - є і патент України, і євроазійський патент.

За ствердженням винахідника, акумулятор стає «вічним». Він і демонструє такий «у натурі».

Кияни представляють технологію відновлення/захисту бетону, яка, може бути застосована наприклад, при ремонті трибун стадіону тощо і яка, водночас забеспечує захист стін споруд від вологи.

Взагалі, є на що подивитися на виставці.

Додамо, працюватиме вона по 12 квітня.



Переглядів: 5696
Поширень: 0