Під час проведення перевірки готовності до запуску атракціонів наявних у Центральному парку культури і відпочинку міста Вінниці було заборонено експлуатацію «Кругового огляду М» або, як ми його називаємо — колеса огляду, «Орбіти — М»Ю, «Сюрпризу» та «Вихору». Всі чотири атракціони належать до об’єктів підвищеної небезпеки і при переверці були виявлені певні порушення та недоліки, через які їх не можна експлуатувати.

Нагадаємо, що рік тому теруправління вже забороняло експлуатацію колеса огляду, тоді не було проведено обстеження фундаменту атракціону. Колесо не було обладнане аварійним та резервним живленням. Поміст посадкової площадки атракціону виконаний не профнастилом. Не була проведена обрізка крон дерев в зоні роботи атракціону. Не було змонтовано виносний пульт аварійної зупинки атракціону. МКП «ВІінницязеленбуд», якому належить атракціон, усунуло виявлені порушення та отримало позитивний висновок на роботу атракціону.

Однак, минув рік і 27 квітня спливає термін дії дозволу на експлуатацію «Кругового огляду М»: його потрібно поновити, а відтак привести атракціон після зими до робочого стану.

Слід зазначити, що всім забороненим до експлуатації атракціонам не проведено експертне обстеження та позачерговий технічний огляд. Не призначений обслуговуючий персонал атракціонної техніки. МКП «ВІінницязеленбуд», не надало графіку порядку проведення періодичного технічного обслуговування та ремонту атракціонів.

Разом з тим, під час перевірки МКП «ВІінницязеленбуд» підприємству заборонили експлуатувати два автомобільні підйомники АП — 17, яким не проведено експертне обстеження ремонт та позачерговий повний технічний огляд спеціалізованою організацію.

Довідково:

У Центральному парку культури і відпочинку міста Вінниці встановлено 14 атракціонів підвищеної небезпеки, які належать МКП «Вінницязеленбуд». Роботу чотирьох з них призупинено. Крім того, в парку є ще 12 атракціонів підвищеної небезпеки, які належать приватним підприємцям.

Щодо атракціонів, які не є об’єктами підвищеної небезпеки, то їх у парку 15. Два з них належать МКП «Вінницязеленбуд».



Переглядів: 842
Поширень: 0