«Ваш заклад за рівнем оснащеності та умовами, які створені для пацієнтів, відповідає найвищим європейським стандартам. Тут забезпечено надання усіх видів високоспеціалізованої допомоги хворим на онкологічну патологію», - сказав Глава держави під час церемонії.

За повідомленням прес-служби Президента України ПрезидВіктор Янукович взяв участь у відкритті реконструйованого відділення Вінницького обласного клінічного онкодиспансеруент ознайомився з діяльністю закладу та вручив головному лікарю диспансеру Петру Одарченку сертифікат на новітній апарат діагностики раку на клітинному рівні.

Віктор Янукович також наголосив, що влада забезпечить зростання зарплат медичних працівників.

«У диспансері зарплата лікарів збільшилася до майже 3 тисяч гривень, медичних сестер - до 2,5 тисяч гривень. Безумовно, цього недостатньо. Тому ми робитимемо все, щоб у поточному році вона виросла ще не менш ніж на 10%», - наголосив Глава держави. Він нагадав, що торік середня зарплата у сфері охорони здоров’я зросла на 24%.

Президент підкреслив, що держава й надалі робитиме все необхідне для підвищення рівня життя та соціального захисту медичних працівників.

Глава держави зазначив, що відповідні кроки здійснюються Віктор Янукович взяв участь у відкритті реконструйованого відділення Вінницького обласного клінічного онкодиспансеруу рамках проведення медичної реформи. «У рамках реформи запроваджено нові стимули для сімейних та дільничних лікарів: хто більше та якісніше працює - той отримує більше», - сказав Віктор Янукович.

ДОВІДКА

Відділення пухлин голови та шиї Вінницького обласного клінічного онкологічного диспансеру працює з 1981 року. В 2012 році здійснено його реконструкцію.

У відділенні виконуються радикальні операції на щитоподібній залозі, ЛОР-органах, стоматологічних локалізаціях, органах зору, шкірі голови-шиї. Використовується альтернативний метод лікування раку - кріохірургія.

За минулий рік у закладі проліковано 904 хворих, прооперовано 884. Загалом здійснено 1006 операцій.

Нагадаймо, що 16 квітня Президент України Віктор Янукович завітав до Вінниці з робочою поїздкою. Сьогодні глава держави уже відвідав завод з виробництва пелетів ТОВ «Він-пелета».



Переглядів: 8547
Поширень: 0