У п\'ятидесяти чотирьох школах України стартує перший етап реалізації Національного проекту «Відкритий світ». Серед відібраних для участі у проекті навчальних закладів - Вінницька фізико-математична гімназія №17 та Калинівська школа №1.

Протягом двох місяців учні та вчителі сьомих класів цих шкіл будуть забезпечені персональними мобільними пристроями. А навчальні класи отримають інтерактивні мультимедійні дошки та цифрові лабораторії.

Ключовими критеріями, за якими відбиралися пілотні школи стали: наявність широкосмугового доступу до мережі інтернет в освітній установі і викладацький склад, який пройшов навчання за спеціальними освітніми програмами, розробленими INTEL і Microsoft.

- До переліку загальноосвітніх установ увійшли не лише школи областей і районів, а й села та селища міського типу, - заявив керівник «Відкритого світу» Руслан Свірський. - Це дозволить перевірити на життєздатність амбітну мету проекту - забезпечити рівний доступ до якісної освіти всім дітям незалежно від місцевості, в якій вони проживають.

Втім, шкіл охоплених проектом у Вінниці та області може додатися. Згідно з планом реалізації «Відкритого світу», вже з 1 вересня 2013 року почнеться другий його етап. Він охопить 2000 шкіл України та буде поширений на 5-9 класи.



Переглядів: 3744
Поширень: 0