З листопада минулого року міліція працює в умовах нового Кримінально-процесуального кодексу України. Працівниками міліції реєструються будь-які звернення від громадян, за якими проводиться перевірка та приймаються відповідні рішення. З початку року до міліції надійшло майже 28 тисяч повідомлень про правопорушення та інші події, з яких понад 9 тисяч з ознаками кримінального правопорушень, за 5 429 - відкриті кримінальні провадження. Півтори тисячі кримінальних проваджень були розслідувані та направлені на розгляд до суду. Серед усіх зареєстрованих правопорушень 80% складають майнові злочини.

- За результатами роботи міліція Вінниччини займає друге місце серед інших областей України. Цей високий показник результат роботи та спільних зусиль усіх правоохоронних органів області. Я хочу подякувати за тісну співпрацю прокуратуру, суди, громадські організації та інші органи, які надавали нам необхідну інформацію, а також громадянам за своєчасні звернення до міліції, які сприяли швидкому розкриттю правопорушень та затриманню зловмисників, - сказав Віктор Русин.

Начальник УМВС відмітив, що є позитивні результати у боротьбі в сфері економіки. Працівниками міліції з початку року викрито 16 фактів хабарництва та 127 – розкрадання бюджетних коштів. Позитивні результати є у сфері боротьби з наркоторгівлею. Серед 74 виявлених фактів збуту наркотичних засобів, за якими розпочаті кримінальні провадження, більше половини направлені до суду.

Не дивлячись на усі позитивні показники у роботі міліції Вінниччини, генерал Русин зазначив, що справжню оцінку роботи міліції дають, люди, які проживають на території області:

- Я хочу, щоб кожна людна відчувала себе у безпеці, була впевнена, що міліція завжди захистить її інтереси.

Разом з тим генерал зазначив, що міліція очищає свої ряди від людей, які скомпрометували себе. В цьому році відділом внутрішньої безпеки затримано 9 хабарників у погонах.

- За цими фактами розпочаті кримінальні провадження, які передані у прокуратуру для подальшого розслідування. Усі правопорушники звільнені з органів внутрішніх справ за дискредитацію. Їхні керівники притягнуті до дисциплінарної відповідальності, - повідомив генерал Русин.

Віктор Русин зазначив, що вимагає від керівників міліцейських підрозділів у районах належної взаємодії з органами місцевого самоврядування для того, аби знати проблеми громади та знаходити спільні шляхи їх вирішення.

На завершення зустрічі Віктор Русин пообіцяв присутнім мас-медійникам найближчим часом розповісти подробиці розкриття резонансного вбивства 14-річної давності.



Переглядів: 3731
Поширень: 0