З-поміж 936 робіт, які були представлені в шести номінаціях, представлена робота була відібрана до участі у фіналі конкурсу разом з 30 найкращими фільмами.

На перемогу в номінації «Кращий матеріал з громадянською позицією», (де конкурують п’ять робіт) претендує документальний фільм «Сільська правда дільничного», підготовлений старшим інспектором Сектору зв’язків з громадськістю УМВС у Вінницькій області підполковником міліції Олександром Мироновим. Це історія про будні дільничного міліціонера Олександра Цвеня, який 20 років життя присвятив нелегкій професії, яка стала його покликанням. Олександр Ілліч живе в Жмеринському районі Вінниччини та обслуговує 22 села.

Він особисто знайомий з усіма жителями своєї великої території та їх проблеми вважає своїми .

- В основному, це побутові проблеми простих людей, - розповідає Олександр Цвень, - у бабусі корова не повернулася з пасовища, хтось щоб вкрав чи з кимось побився.

Сама ж 88-річна Таїсія Іванівна, у якої пропала корова, безмежно вдячна дільничному за повернення годувальниці додому. До кожного з жителів дільниці місцевий шериф має свій підхід.

– У мене тут живуть 11 престарілих, я намагаюсь їм допомагати у всьому, і бабусі зі мною фліртують, - посміхається міліціонер.

Біль одинокої старості він пропускає крізь своє мужнє, добре серце. Короткий фільм про проблеми сільської глибинки, в якій дільничний інспектор став чи не останньою інстанцією пошуку допомоги і справедливості.



Переглядів: 4731
Поширень: 0