З 10 травня розпочнеться регулярне авіасполучення з нашого вінницького аеропорту до столиці Росії - Москви. Рейс буде виконуватись літаками авіакомпанії МоторСіч.

А чи готовий наш аеропорт до роботи в регулярному режимі прийому пасажирських рейсів, і що зроблено для підвищення комфорту пасажирів при очікуванні вильоту та для скорішого проходження паспортного контролю. З цими питаннаеропорт Вінницяями ми звернулися до директора аеропорту "Вінниця" Мазурця Ярослава Леонідовича:

- Дійсно 10 травня ми очікуємо прибуття першого регулярного рейсу з Москви, який після висадки і посадки пасажирів, знову вилетить до столиці Росії. Рейс виконуватиметься літаком Ан-140. Це буде естафетний рейс: тобто зранку цей літак вилітає до Москви з міста Запоріжжя, потім з Москви до Вінниці, з Вінниці до Москви, а потім повертається до Запоріжжя. До речі с Запоріжжя рейси до Москви цим літаком виконуються три рази на тиждень. Тобто, якщо в наших пасажирів буде достатній попит на ці рейси, буде розглядатися питання на збільшення періодичності курсування до трьох разів на тиждень.

- Яка маркетингова стратегія передбачена для популяризації регулярного авіарейсу?

- Ми доречі зараз рекламуємось на вінницьких трамваях, по місцевому телебаченню. Але є подальша стратегія, яка буде реалізовуватися найближчим часом. Це можуть бути і біг-борди, і додаткова реклама в місцях скупчення людей. Також ми не повинні інформувати населення тільки у Вінниці. Потенційних пасажирів ми будемо шукати у райцентрах області, а також у сусідніх областях.
Ще ми, разом з компанією Кійавіа, плануємо відкриттаеропорт Вінницяя нової авіакаси у приміщенні вінницького залізничного вокзалу. Зараз йдуть перемови з дирекцією вокзалу про надання відповідного приміщення в оренду.
Також білет на літак можна буде купити і безпосередньо перед вильотом у аеропорту. Але треба буде подзвонити до нас, уточнити наявність вільних місць. Потім, при посадці, можна буде відразу придбати посадочний талон у представника авіакомпанії.

- Що зроблено для покращення обслуговування пасажирів у нашому аеропорту?

- Ми постійно працюємо над покращенням обслуговування пасажирів. В цьому році очикуємо збільшення пасажиропотоку через наші повітряні ворота. Тому нами проводяться роботи по оптимізації внутрішнього простору приміщень аеровокзалу, щоб пасажири не скупчувались у маленьких приміщеннях. Так, наприклад, збільшена площа залу відльоту, додані додаткові крісла. Також нами проведене разголуження пасажиропотоків прильоту і відльоту. Раніше для цього використовувався один коридор. Тепер в нас є окремі входи та виходи для пасажирів, які відлітають, і ті, які прибули. Так, у великому холі ааеропорт Вінницяеровокзалу розміщені 4 нові кабінки для прохдження паспортного контролю на 8 робочих місць. Тобто ми створили умови для більш швидкого проходження митного контролю та отримання багажу.

- Які ще нововведення можуть очікувати на пасажирів?

- Зараз ми працюємо над влаштуванням в залах реєстрації та відльоту безкоштовної зони Wi-Fi. Тобто пасажири, в очикуванні посадки на літак, зможуть скористатися Інтернетом. Ще в планах є створення у приміщенні аеропорту відділу кейтерінгу. Це такий цех, який буде займатися готуванням бортового харчування для пасажирів. Але це поки що в планах.

- Як бути пасажирам, які хочуть добратися до аеропорту на власному автомобілі, і при поверненні з рейсу ним же поїхати додому?

- Для пасажирів з власними автівками на території аеровокзального комплексу є охороняєма стоянка, де вартість зберігання автомобіля буде не набагато відрізнятися від середньоміських цін. А для немісцевих пасажирів, наприклад з інших областей - взагалі безкоштовна.

Для усіх інших пасажирів буде курсуватаеропорт Вінницяи спеціальний автобусний маршрут. Він буде відправлятися, скоріше за все, від Західного автовокзалу о 12-30, і буде заїзджати до Центральних авіакас на площі Гагаріна та до Залізничного вокзалу. Вартість буде невисокою, до 10 гривень.

- Скільки вже продано квитків?

- Кілька днів тому було продано вже 60 квитків на різні дати. Зараз певно вже більше. Будемо сподіватися, що данний рейс буде користуватися попитом у пасажирів.

- Які ще рейси планується виконувати в цьому році?

- Це будуть вже традиційні рейси до Чорногорії та Ізраілю. Рейси до Чорногорії (місто Подгоріца) розпочнуться 10 червня і будуть виконуватись кожні десять днів.

- Наскільки безпечні авіаперельоти сьогодні?

- На сьогодні авіація - це один з найбезпечніших видів транспорту. Кожна авіакомпанія проводить регулярний огляд своїх літаків. А аеропорти оснащеніаеропорт Вінниця сучасними системами контролю заходу на посадку. Так наш аеродром має систему автоматичного заходу по глісаді при будь-яких погодних умовах: тобто навіть при поганій видимості літак буде в автоматичному режимі здійснювати заход на посадочний курс. Наш аеропорт може обслуговувати рейси вночі - взлітно-посадкова смуга та рульожні доріжки мають спеціальне освітлення.

***

В аеропорту сьогодні було затишно. Територія біля вокзалу прибрана, на доріжках нанесена розмітка. Лише іноді зустрічалися працівники аеровокзального комплексу. Але вже незабарам тут з\'являться пасажири.

Будемо сподіватися, що вінничани оцінять переваги авіаперельотів з Вінниці і будуть користуватися новим рейсом.



Переглядів: 11432
Поширень: 0