Право представляти Україну на 47-й Міжнародній Менделєєвській олімпіаді з хімії в Узбекистані цьогоріч відвоювали представники чотирьох міст: вінничанин Олександр Ляшук, львівяни Андрій Стельмах, Олег Гордійчук, Владислав Нешта, харків\'янин Олександр Вигівський, і кияни Марія Анапольська, Роман Діденко та Христофор Хохлов.

До національної збірної, яка поїде в Ташкент, увійшли школярі 10-11 класів. Вони перемогли на Всеукраїнській олімпіаді, яка зібрала понад 200 учнів із 26 областей України.

Четверо з восьми учнів, які покажуть кращий результат на Менделєєвській олімпіаді відправляться на Міжнародну олімпіаду з хімії серед школярів, яка пройде в 2013 році в Москві та збере учасників з 80 країн світу.

Українські школярі беруть участь у Міжнародних хімічних олімпіадах з 1994 року. За результатами 18 олімпіад українці завоювали 70 медалей - 11 золотих, 31 срібну і 28 бронзових.

До речі, на 44-ій Міжнародній хімічній олімпіади серед школярів у США, команда України потрапила до десятки найсильніших команд світу.



Переглядів: 4460
Поширень: 0