В рамках підготовки до V-го міжнародного етнофестивалю "Живий Вогонь", 24 травня, о 17.00, у Вінниці відбудеться мегамарш у вишиванках. Учасники збираються на площі Театральній.

В якості організаторів мегамаршу в Вінниці виступило Крайове Товаристо "Вінницький козацький полк ім.Богуна".

- Мегамаршем ми цю подію називаємо, бо очікуємо, що на захід прийде багато вінничан. Щонайменьше триста, - каже прес-секретар Вінницького козацького полку ім.Богуна Михайло Рюхов.

Він також пояснив основні умови проведення заходу. Серед них - позаполітичність. Наявність будь-якої символіки, окрім державної, на заході забороняється.

- Мегамарш не підтримує, не пропагандує жодної політичної сили, а тому політичні партії не можуть виступати співорганізаторами події, - говорить Михайло Рюхов.

Важлива також спільність символіки мегамаршу. Офіційний логотип та інші символи маршу є обов’язковими для використання при рекламі Мегамаршу, в соціальних мережах тощо.

Мегамарш не є комерційним проектом. Всі залучені кошти витрачаються на організацію маршу або заходів, що пов\'язані з мегамаршем.

Довідка:

Мегамарш у вишиванках в Україні проходить двічі на рік з 2008 року. Зазвичай, у травні та вересні. Мета заходу - популяризація національного одягу, народних пісень, відродження українських звичаїв і традицій.



Переглядів: 4086
Поширень: 0