Вінниця відзначила День Перемоги. Разом з ветеранами відзначати 68 річницю закінчення Великої вітчизняної, на вулиці міста вийшли тисячі людей. Визволителів вони зустрічали оплесками. Учасників бойових дій, інвалідів, та ветеранів вітали цього дня і представники влади.

В Центральному парку міста на майдані Водограю пройшов концерт «Маленькі зірочки - ветеранам війни». Розпочалась концертна програма, організована департаментом культури Вінницької міської ради, о 14-й годині. Участь у ній взяли учні вінницьких шкіл естетичного виховання та вокально-хореографічних студій. Загалом понад п\'ять сотень людей.

Святкові гуляння відбулись і в мікрорайоні Вишенька. Для всіх бажаючих танцювали, співали та розповідали гуморески дитячі колективи музичної школи Вишенька. А також на проспект Космонавтів всі бажаючі коштували польову кашу. Організували такий захід депутат обласної ради Сергій Кудлаєнко, та обласної ради Олександр Парвадов.

Поздоровленні із Днем Перемоги отримали і ветерани 10-го виборчого округу, що на Вишеньці. Концерт з фронтовими піснями та святковий стіл для ветеранів організували депутат обласної Ради Сергій Кудлаєнко та депутат міської ради Олександр Парвадов.

Привітань із Днем Перемоги дочекалися і ветерани, що лікуються в госпіталі для інвалідів війни. Їх 9 травня привітав міський голова Володимир Горойсман.

Після привітання визволителі переглянули святковий концерт. Урочистості розпочались відкриттям фонтану.

Фронтові пісні та військові марші лунали і з теплохода Ляля Ратушна.

На катері ветерани великої вітчизняної згадували свою бойову молодість. Річкову прогулянку теплоходом від центрального мосту до Сабарова колишнім фронтовикам влаштували представники спілки офіцерів України та філії «пристань Вінниця».

Також, всіх бажаючих по алеям центрального парку Горького, катали ретромобілі, оснащені військовою технікою. За кермом авто були водії одягненні в солдатську форму, їх супроводжували солдатки. Таку можливість надали вінничанам та гостям міста клуби ретроавтолюбителів та музей ретромобілів.

Далі можна переглянути два відеосюжети про життєву історію фронтовика Івана Антонова та нелегку долю 90-річної ветеранки Надії Орлюк.

Фоторепортаж з Дня Перемоги можна переглянути тут.



Переглядів: 3630
Поширень: 0