Вінничанка Анастасія Колтунова на Міжнародному конкурсі шкільних медіа виборола перемогу у номінації «Висвітлення теми законності та правопорядку». Її матеріал, який мав назву «Борітесь – поборете», вийшов у шкільній газеті «Дзеркало ліцею» і приніс закладу перемогу та приз – телевізор. Крім цього, телевізійна школа «Ліцеїст», яка функціонує на базі навчального закладу, стала лауреатом цього конкурсу.

Цього року більше 820 учбових закладів з Білорусі, Болгарії, Греції, Грузії, Молдови, Польщі, Придністров’я та України представили на Міжнародному конкурсі шкільних медіа 3217 робіт. Учениця навчально-виховного комплексу загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів-ліцею №7 Анастасія Колтунова здобула перемогу у номінації «Висвітлення теми законності та правопорядку» (при підтримці Міністерства внутрішніх справ України).

Крім цього, під час конкурсу юнкори також взяли участь у різноманітних семінарах та майстер-класах, які проводили відомі журналісти Володимир Мостовий та Сергій Томіленко. Майбутні журналісти провели спільний рейд із службами ДАІ, відвідали пам’ятні місця міста Миколаїв та взяли участь у висадці дерев на Алеї пам’яті журналістів, які загинули під час виконання своїх професійних обов’язків.

Для довідки:

Міжнародний конкурс шкільних медіа (в минулому - Національний конкурс шкільних газет) - найбільша подія шкільних медіа в Україні. Щорічно в ньому беруть участь газети, теле-, фото-, радіорепортажі шкіл, ліцеїв, гімназій, професійно-технічних навчальних закладів з усієї України та інших країн світу. Перший конкурс шкільних газет відбувся в 1997 році. За 16 років проведення конкурсу близько 60 тисяч учнів, які навчаються в школах і гімназіях, колегіумах і ліцеях, вечірніх та інших навчальних закладах України та інших держав, стали членами редколегій власних видань, теле-, фото-та радіоматеріалів.

Конкурс організовується Національною спілкою журналістів України, Національною Академією педагогічних наук України, Асоціацією молодіжної преси України й Коледжом преси та телебачення. Конкурс шкільних медіа дозволяє виявити нові журналістські таланти, оволодіти досвідом у галузі медіа та привернути увагу до професії журналіста.



Переглядів: 5041
Поширень: 0